100 wattos töltőt mutatott be a Xiaomi, szivargyújtós csatlakozással

Ha a készülék támogatja, akkor 25 perc alatt elérhető lesz a 100%-os töltöttségi szint lemerült állapotból.

100 wattos töltőt mutatott be a Xiaomi, szivargyújtós csatlakozással

Az autós töltők evolúciója nem igazán kap nagy hangsúlyt, pedig a gyorstöltési lehetőségek korábban bizony jól jöhet egy olyan megoldás, amivel az utazások során is nagy tempóval lehet táplálni a mobilokat. A Xiaomi új megoldásának köszönhetően már egy rövid út alatt is teljesen feltöltheti az ember az okostelefonját.

Galéria megnyitása

Mi 100W 1A1C autós töltő néven jelent meg az a szivargyújtóba dugható eszköz, ami a nevének megfelelően, 100 wattos töltési teljesítménnyel szolgálhat. Ma már a legtöbb új járműben vannak előkészített USB aljzatok a mobilok csatlakoztatására, de azok nem tudják kihasználni a modern gyorstöltési eljárásokat. A hírünk alanya viszont már igencsak kiemelkedő teljesítményre képes a 100 wattjával.

Galéria megnyitása

A Xiaomi lényegében az egyetlen okostelefonjához, a Mi 10 Ultrához adta ki ezt a kiegészítőt. A 100 wattos töltést egyelőre még alig lehet kihasználni. A Xiaomi kínálatában szereplő Mi 10 Ultra mellett csak a friss iQOO 5 Pro, ahol még ilyen lehetőség adott, ezeket az okostelefonokat már 120 wattal lehet táplálni, és kétcellás akkuval rendelkeznek.

A 100 W-os módban a mobilok már egy 20-25 perces autós utazás alatt is nulláról 100%-ra tudnak töltődni, és 7-10 perc alatt 50%-ot meghaladó töltöttségi szintet érhetnek el.

Galéria megnyitása

Két csatlakozó figyelhető meg az eszközön, és akár mind a kettő portot ki lehet használni egyidejűleg. A Mi 100W 1A1C autós töltő akkor már nem tud a maximális tempóval szolgálni, ha két irányba folyik rajta az áram, de még ilyenkor is képes a C-típusú USB-n 50 wattra, a másik vonalon pedig 18 wattos teljesítményről tud gondoskodni. Az eszköz megerősített műanyag burkolatot kapott és teljesen fekete házzal lett ellátva.

Galéria megnyitása

Az ilyen nagyteljesítményű töltőknél már komplex elektronikára van szükség, és ennek megfelelően egy intelligens IC-t használt fel a Xiaomi, ami képes lesz minden helyzetben a lehető legjobb teljesítménymódot megválasztani. Folyamatos hőmérséklet monitorozás is biztosított, hogy túlmelegedésből fakadó probléma ne fordulhasson elő a folyamat során. A négyréteges védelemben van túláram, túlfeszültség és rövidzárlat megelőzés is a hővédelem mellett.

Galéria megnyitása

12 és 24 voltos bemeneti teljesítményt támogat a Mi 100W 1A1C autós töltő, és a C-típusú USB-n 20 voltos feszültség mellett 5 amperes áramerősséggel éri el a csúcsteljesítményét, a hagyományos USB-n keresztül pedig 9 V/2 A és 5 V/3 A módokban tud üzemelni 18 és 15 wattos töltéssel szolgálva.

Galéria megnyitása

Az eszköz színekkel valamennyire tudja majd jelezni, hogy éppen milyen töltési módban van. Amikor zölden világít, akkor a 18 wattos PD módban üzemel, ha kékre vált, akkor 30 wattal küldi az energiát a mobilba, és narancssárgát már csak a maximális, 100 wattos teljesítmény mellett mutat.

A Xiaomi Mi 100W 1A1C autós töltő annak ellenére, hogy egy egészen különleges megoldásnak számít, és nincsen konkurense, nem fog különösebben sokba kerülni. A kiegészítő a napokban kerül a boltokba Kínában, és kereken 100 jüanért vihető haza, ami átszámítva 4800 forintnak felel meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap