100 wattos gyorstöltés a Xiaomitól

100 wattos gyorstöltés a Xiaomitól

A mobilgyártók az akkumulátorok kapacitását nem igazán képesek érdemben növelni, éppen ezért egyre több energiát fektetnek a gyorstöltési eljárások fejlesztésére. És most a Xiaomi olyan töltést mutatott be, ami mérföldekkel jár minden jelenleg ismert technológia előtt.

A Xiaomi egy 100 wattos gyorstöltési megoldással állt elő, ami egyelőre még fejlesztési stádiumban van, viszont már egy videón éles bevetésen lehet megtekinteni, hogy mire képes. (A felvételt Lin Bin osztotta meg eredetileg a Weibón.) És bizony elképesztő sebességgel tölti fel a rábízott eszköz akkumulátorát. Mindössze 17 perc elegendő a számára, hogy egy 4000 milliamperes kapacitású telepet 100 százalékos szintre „pumpáljon” teljesen lemerült állapotából. A felvételen jól látható, hogy ez a technológia is próbálja óvni az akkumulátort például azzal, hogy a 80%-os töltöttség elérésekor valamelyest visszavesz a tempón (ezt a szintet 12 percen belül eléri), de még akkor is gyorsabb marad, mint az eddigi legjobb gyorstöltők. Az is látható, hogy a rendszer folyamatosan menedzseli a teljesítményt, amihez valószínűleg több belső komponenst valós időben monitoroz.

A felvételen a saját konstrukciójuk mellé tettek a fejlesztők egy Oppo készüléket, ami a legújabb SuperVOOC technológiát alkalmazza, ez 50 wattos teljesítménnyel tud dolgozni. És nem meglepő módon sokkal hamarabb ér a töltés végére a Xiaomi eljárása, pedig az Oppo eszköze csak egy 3700 mAh-s kapacitású telepet foglal magában. Mikor a Xiaomi elkészül, akkor az Oppo még csak 65 százaléknál tart. Persze a SuperVOOC már most is elérhető, míg a Xiaomi még fejleszti a saját megoldását, és ezt azért nem árt szem előtt tartani. Egyébként a Huawei is hamarosan be fog vezetni egy új gyorstöltést, ami 55 wattos teljesítményű lesz, és először az összehajtható Mate X esetében lehet majd kihasználni.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy milyen módon tudja megvalósítani a brutális töltési teljesítményt a kínai alakulat, de az kiderült, hogy a 100 watt 20 voltos feszültségből és 5 amperes áramerőségből jön össze. Ezek eléggé extrém adatok mostani szemmel tekintve, és leginkább az Oppo SuperVOOC eljárása áll közel hozzá, ott ugyanis szintén 5 amperrel kell kalkulálni, de csak 10 voltos feszültség mellett.

Azt nem lehet tudni, hogy a Xiaomi mikor küldheti éles bevetésre az új fejlesztését, de az Oppónál korábban már arra is láttunk példát, hogy több mint egy évet kellett várni az első demonstrációtól a forgalomba kerülésig. Remélhetőleg itt azért nem fog ennyi idő eltelni. Jelenleg egyébként a Xiaomi vezetékes módon legfeljebb 27 wattos teljesítményű töltést tesz lehetővé, szóval a számára ez csaknem négyszeres gyorsulás lenne.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap