100 TB-nyi űrkép a Microsoft-nak

A Microsoft, hogy felzárkózzon a Google mellé, szerződést kötött a NASA-val, aminek értelmében az év folyamán 100 TB-nyi "űrképet" fog szolgáltatni az űrkutató központ a redmondi vállalatnak, amiket a WorldWide Telescope weboldalon keresztül szeretne közzétenni a nyilvánosság számára a Microsoft.

100 TB-nyi űrkép a Microsoft-nak

A Microsoft, hogy felzárkózzon a Google mellé, szerződést kötött a NASA-val, aminek értelmében az év folyamán 100 TB-nyi "űrképet" fog szolgáltatni az űrkutató központ a redmondi vállalatnak, amiket a WorldWide Telescope weboldalon keresztül szeretne az közzétenni a nyilvánosság számára.

Úgy látszik a Föld már érdektelen lett, elvesztette vonzerejőt, nem hordoz semmi újdonságot, míg a világűrt egyre több érdeklődés övezi. Ennek a folyamatnak az egyik bizonyítéka a Microsoft új bejelentése is. A vállalat "olyan technológiát és infrastruktúrát szeretne kifejleszteni a NASA-val együtt, ami szükséges az érdekes NASA-adatok WorldWide Telescope-on keresztüli elérhetővé tételéhez". Aki még nem ismerné, a WorldWide Telescope nevű szoftver a Microsoft online virtuális teleszkópja, amivel felfedezhetjük az univerzumot.

A vállalat oldalán 2009 vége felé lesznek elérhetők a képek, melyek között olyanokat is láthatunk majd amiket a 2005 augusztusában elindított Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) vagy Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) készített. Még 2006 decemberében a Google-lel is kötött hasonló egyezséget a NASA, aminek értelmében képeket és adatokat tudott közzétenni a Holdról és a Marsról a keresőóriás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward