100 MHz-cel gyorsulnak a Radeon HD 7700-asok

Érkeznek a turbósított 7700-asok.

100 MHz-cel gyorsulnak a Radeon HD 7700-asok

A Radeon HD 7750-es és Radeon HD 7770-es videokártyák a többség számára már bizonyára ismerősek – akinek mégsem, itt tájékozódhat a Cape Verde GPU-val ellátott termékek pontos tulajdonságairól.

Nagyobb teljesítmény kínálnak az új HD 7700-asok

Az AMD a Radeon HD 7700-as sorozat számára egy kis vérfrissítést kínál: a jelenleg is forgalomban lévő Radeon HD 7750-es és 7770-es videokártyák mellett hamarosan olyan új modellek is megjelennek az üzletek polcain, amelyek a korábbinál 100 MHz-cel magasabb GPU órajelet kínálnak. Annak érdekében, hogy a 100 MHz-cel magasabb órajel tartható legyen, a partnerek válogatott Cape Verde GPU-kat kapnak, így nem lesz probléma az új specifikáció teljesítése.

A Radeon HD 7750 esetében a Cape Verde GPU a korábbi 800 MHz helyett immár 900 MHz-es magórajelen fog ketyegni, ám ez a lépés egyéb változtatások szükségességét is felveti. Bár a kártya TDP-je csak 55W, a maximális beállítható keret 75W volt, ebből viszont kicsúszik az újdonság, ezért kap egy külön tápcsatlakozót is. A több energia és a válogatott GPU valószínűleg jó hatással lesz a tuningra is, a kérdés csak az, mennyi teret enged majd erre a Catalyst.

A Radeon HD 7770 esetében a referencia modelleken jelenleg 1 GHz-es magórajelen üzemel a Cape Verde GPU, de az új változatok már 1,1 GHz-es magórajelet alkalmaznak, ami természetesen – ugyancsak kis szerencsével – még feljebb tornázható.

Az új Radeon HD 7750-esek 109 dollárba kerülnek majd – pont annyiba, mint elődeik. A 7770-eseknél már lesz némi szórás, 129 dollárról indulnak majd, de kiszereléstől függően ennél jóval drágábbak is lehetnek. Annak érdekében, hogy az új videokártyákat könnyedén meg lehessen különböztetni elődeiktől, a partnerek jól látható jelöléssel látják majd el az újdonságok dobozát.

Hogy még vonzóbbak legyenek az új videokártyák, egyes viszonteladók a Dirt Showdown teljes verziós kiadását is mellékelik majd a termékekhez, méghozzá kupon formájában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward