100 GB-os flash memóriák 2009-re

Rendkívül sűrű flash memóriák megjelenésével kecsegtet a Nanochip legújabb fejlesztési projektje. Az eljárás ugyanis nem kevesebbet tesz lehetővé, mint hogy mindössze 15 négyzetnanométeres területen tároljunk el ugyanannyi információt, mint amennyit jelenleg mindössze 65 nanométeren bír el a legtöbb flash háttértár. A cég elmondása szerint ráadásul ezek az új chipek a jelenlegieknél sokkal gyorsabban is tudják majd rögzíteni az adatokat.

100 GB-os flash memóriák 2009-re

Rendkívül sűrű flash memóriák megjelenésével kecsegtet a Nanochip legújabb fejlesztési projektje. Az eljárás ugyanis nem kevesebbet tesz lehetővé, mint hogy mindössze 15 négyzetnanométeres területen tároljunk el ugyanannyi információt, mint amennyit jelenleg mindössze 65-ön bír el a legtöbb flash háttértár. A cég elmondása szerint ráadásul ezek az új chipek a jelenlegieknél sokkal gyorsabban is tudják majd rögzíteni az adatokat.

Ezen fejlesztés végeredményei lehetnek a 100 GB-os chipek - kezdetben. A gyártási folyamatok és eszközök további fejlesztése pedig idővel akár egy terabájtnyi memóriát is lehető tehet egyetlen egy chipen. További hasznos folyománya a technikának, hogy várhatóan a gyártás költségeit - és ezáltal remélhetőleg a majdani termékek árát is - lecsökkentheti a cég számításai szerint.

Az első működő prototípusokkal várhatóan az év vége felé áll majd elő a cég - az Intel részleges támogatásával -, az első darabok pedig 2009 elején kerülhetnek sorozatgyártásra. Egyelőre még egyetlen cég sem kapott az új technika után, de mivel az új chipek is hagyományos módon kerülnek majd csomagolásra, ezért minden további nélkül beilleszthetőek lesznek majd bármilyen, már meglévő eszközbe is, mobiloktól laptopokig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward