100 dollárnál is olcsóbb lett a Lenovo belépő táblája

A Lenovo Tab 2 A7-10 ugyan már tényleg fapados, de a sebességével nem lesz nagyobb gond, és Android 5.0-ra is frissül majd, szóval érdemes rá odafigyelni.

100 dollárnál is olcsóbb lett a Lenovo belépő táblája

A Lenovo tovább folytatná az előmenetelését az okostelefonok piaca mellett a táblagépekén is, és ezért ezúttal egy abszolút belépő konstrukcióról rántotta le a leplet. A készülék a Tab 2 szériát erősít, és az A7-10 modellszámmal bélyegezték meg, így vélhetően ez lehet a termékcsalád legkisebb tagja.

Az A7-10 neve azonnal elárulja, hogy ezúttal egy olyan eszközzel lesz dolgunk, ami egy 7 hüvelykes átmérőjű megjelenítővel van ellátva. A Lenovo által alkalmazott panel ugyan IPS technológiával dolgozik, így a betekintési szögek, a színvilág és a fényerő is rendben lesznek, de a felbontása hamar elrontja az összképet. A kijelző mindössze 170 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál a felületére kifeszített 1024 x 600 képpontból fakadóan. A készülék egy teljesen letisztult házba került, a márkajelzéseket leszámítva csak egy Dolby felirat dísziti a hátoldalát, mely rögtön egyértelművé teszi azt, hogy a Dolby audiószoftverét előre telepítve tartalmazza a masina. Ugyan az egész borítás polikarbonát, de azért próbálták a lehető legjobb minőségérzetet elérni, ezért egy ujjlenyomatokkal szemben ellenálló, kellemes tapintású, textúrázott hátlappal lett ellátva. Operációs rendszer tekintetében nem különösebben lehet oka panaszra az érdeklődőknek. A bekapcsolást követően az Android 4.4 KitKat üdvözli majd a felhasználókat, ami a Lenovo által előre telepített alkalmazásokban bővelkedik. Továbbá azt is ki kell emelni, hogy már beígérte az Android 5.0 Lollipop frissítést a Lenovo, tehát még hosszú ideig friss maradhat a rendszer, ha minden a terv szerint alakul.

A távol-keleti gyártó a MediaTek egy jól bejáratott lapkájának szavazott ezúttal bizalmat. Az 1,3 GHz-es frekvencián üzemelő, ARM Cortex-A7 processzormagok négyesét felvonultató SoC, egy ARM Mali-400 MP2 grafikus feldolgozó egységet is tartalmaz. Ez már éppen elég gyors az egyszerűbb programok futtatásához, azonban akik komolyabb játékokat szeretnének vele életre kelteni, azok minden bizonnyal csalódottak lesznek. A rendszernek 1 GB-nyi memória beosztását kell majd megoldani, ami az alapvető programoknak biztosan elegendő lesz, de a rutinosabb felhasználók kezében könnyen előfordulhat, hogy szűkösnek bizonyul majd. Háttértár tekintetében a Lenovo mérnökei egy 8 GB-os opció mellett döntöttek, ez indulásnak jó, a későbbiekben pedig az eszköz tulajdonosa maga gondoskodhat a megfelelő kapacitásról a microSD kártyahely révén. Az A7-10 a kapcsolati lehetőségeivel senkit sem fog elkápráztatni, persze egy költséghatékony táblagépnél nem is ez a cél, de még így is van a tarsolyában egy kis extra. A szerkezet egy 802.11 a/b/g/n szabványokat teljesítő Wi-Fi-vel, GPS vevővel, valamint egy Bluetooth 4.0 modullal szolgál. Ez utóbbinak köszönhetően rengeteg kiegészítőt lehet majd hozzá csatlakoztatni vezeték nélkül, így például egy billentyűzetet, ami kényelemsebbé teheti a használatát.

Sajnos a tervezők a szűkös anyagi keretek közé csak egyetlen kamerát tudtak beszorítani, ám az legalább jó helyre, az előlapjára került. Egy tabletnél az elülső kamera a fontosabb, mert sűrűbbek a videóhívások, és a célcsoport valószínűleg rendelkezik valamilyen mobillal, amivel lehet fotózgatni. Egy VGA kameráról beszélhetünk jelenleg, ami a hátlapon egyébként sem sokat érne. A Tab 2 A7-10 egészen könnyed lett, hiszen csak 269 grammot nyom, így különösen jó lehet azoknak, akik nap, mint nap magukkal akarják vinni a táskájukban. A táblagépet egy 3450 mAh-s kapacitású akkumulátor kegyeire bízták. A Lenovo nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen üzemidőre lehet számítani, de az energiahatékony felépítés miatt, visszafogottabb használattal akár 7 óra is kinézhet egyetlen feltöltést követően.

A Lenovo Tab 2 A7-10 Indiában kezdte meg a karrierjét, de előreláthatólag szélesebb körben is forgalmazza majd a vállalat. Ahogy azt már a készülék képességei is tükrözik, ez egy rendkívül költséghatékony tablet lett. A százdolláros lélektani határ alá ment vele a Lenovo, mindössze 5000 rúpiát, vagyis átszámítva kb. 80 dollárt fognak érte elkérni – ebből fakadóan is sokak érdeklődését keltheti fel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward