10 ok amiért csalódtunk a Windows Mobile 6.5-ben

Az Engadget szerkesztői összegyűjtöttek 10 pontot, ami miatt csalódást érezhetünk a Windows Mobile 6.5-ös változata iránt.

10 ok amiért csalódtunk a Windows Mobile 6.5-ben

Az Engadget szerkesztői összegyűjtöttek 10 pontot, ami miatt csalódást érezhetünk a Windows Mobile 6.5-ös változata iránt. Legalábbis szerintük.

1. Pontosan ugyanaz mint a Windows Mobile 6....vagy 5.

Így van, az operációs rendszer magja nem változott nagy mértékben a Windows CE 5 óta. Persze, voltak kozmetikázások és pár új funkciók, de ami a felszín alatt van az továbbra is ugyanaz.

2. A felület még mindig a konkurencia mögött kullog.

Távolról megfigyelve elég rendesnek tűnik az operációs rendszer kezelése, azonban ha közelebb kerülünk, akkor számtalan hiányosságal/értelmetlenséggel szembesülünk. Tulajdonképpen az eddigi tapasztalataink alapján kijelenthetjük hogy nem igazán intuitív és "ujj-barát" a felület. A hatszögletű-menük kétségkívül hasznosak, de többet is ki lehetett volna hozni ebből az ötletből.

3. Nem-Microsoft alkalmazások használhatóbb felületet varázsolnak a gépre.

Gondoljunk csak az SPB Mobile Shell-re ami valóban egy egész pofás, gyors és könnyen kezelhető felületet varázsol a PDA-ra vagy okostelefonra. Miért nem tudta a Microsoft megvásárolni és beépíteni ezt a rendszerbe? A következő videón egy Touch Diamond-on futtatják az SPB Mobile Shell-t, ami láthatóan sokkal könnyebben használható és látványosabb a Microsoft újdonságánál. (Bár akkor már nézhették volna a Touch Flow 3D-t)

                               

4. Nem támogatja a kapacitív érintőképernyőket.

A WM 6.5 csupán a rezisztív érintőképernyőket támogatja, ami pontatlanabb és ezért frusztrálóbb a kapacitív társainál. Ezt különösen rossz hallani, amikor az új Windows Mobile eszközök nagy része csak erre az egy beviteli interfészre hagyatkozik. Rejtély, hogy miért nem hajlandó implementálni ezt a jobb technológiát a rendszerbe a Microsoft.

[bold]5. Az év végén lesz elérhető.

[/bold]

A barcelonai Mobile World Congress-en az a hír terjed, hogy csak az idei év utolsó negyedévében fogja piacra dobni a Microsoft a Windows Mobile 6.5-öt, és így el is érkezünk a következő ponthoz:

6. Valószínűleg nem tudjuk régi eszközeinket frissíteni a 6.5-re.

Ha használni szeretnénk a Windows Mobile 6.5-öt, akkor új készüléket kell vennünk. A Microsoft a barcelonai eseményen azt közölte, hogy ha öregebb telefonunk/PDA-nk van a kongresszuson bemutatottaknál/megjelenteknél, akkor nem vagyunk jogosultak a frissítésre (viszont ahogy hírül adtuk, az ott bemutatottak nagyrészénél mint pl a HTC Touch Diamond2, a frissítés már nem probléma).

7. Nincs Zune-integráció, nincs új Windows Media Player.

Értelmes lépés lenne a Microsoft-tól, ha valamiféle együttműködést tudna létrehozni két hordozható eszköze, például egy Zune és egy Windows Mobile 6.5-ös PDA vagy okostelefon között. Ráadásul még egy új skinre sem futotta a Windows Media Player esetében.

8. Hová tűnt a billentyűzet?

Idén számos billentyűzet-nélküli hordozható eszköz fog landolni az üzletek polcaira, így elvárható lenne hogy a külső billentyűzetet egy megfelelő szoftveres változattal pótolja a redmondi vállalat. Ez irányba sem történtek fejlesztések, ez még mindig ugyanaz amit a WM 6-ban és az 5-ben láthattunk.

9. Túl gyenge a beépített böngésző.

Kétségtelen, hogy sokat fejlesztett a Microsoft a Mobile Internet Exploreren, azonban még mindig nem tökéletes és vannak jóval okosabb böngészők is a piacon. Néhány WM operációs rendszerrel telepített hordozható eszközöket gyártó vállalat, például a HTC előre feltelepíti a termékeire az Opera Mobile-t.

10. Egyáltalán nem mondható innovatívnak.

Úgy látszik a redmondi vállalat nem érzi a szegmensben uralkodó egyre erősebb konkurenciaharcot, és éppen ezért nem szán több erőforrást/energiát egy jobb operációs rendszer kifejlesztésére. Azonban ha így folytatja, a konkurensek (Symbian, Palm 2, Mobile Linux, iPhone) könnyedén le fogják körözni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward