10 nm-es osztályú NAND chipek a Samsung műhelyéből

Az új, 128 Gb-es adattároló kapacitású, 10 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő TLC NAND Flash memóriachipnek hatalmas jelentősége van.

10 nm-es osztályú NAND chipek a Samsung műhelyéből

A Samung bejelentette, hogy megkezdte a 10 nm-es osztályú csíkszélességgel büszkélkedő 128 Gb-es, cellánként 3 bitnyi adat tárolására képes TLC NAND Flash memóriachipek sorozatgyártását. Ez komoly mérföldkő, ugyanis a jelenleg elérhető legfejlettebb gyártástechnológiára alapozó TLC NAND Flash memóriachip segítségével még komolyabb adatsűrűséggel rendelkező SSD meghajtók készülhetnek, és a termék a beágyazott NAND Flash chipeket alkalmazó memóriakártyákhoz is jól jön majd.

Érdekesség, hogy a Samsung tavaly novemberben indította el a 10 nm-es osztályú csíkszélességgel készülő 64 Gb-es TLC NAND Flash memóriachipek sorozatgyártását, tehát mindössze 5 hónapra volt szüksége a cégnek ahhoz, hogy megduplázza a chipek adattároló kapacitását.

Az új, 128 Gb-es adattároló kapacitást biztosító TLC NAND Flash memóriachip komoly előnyöket tartogat, ugyanis segítségével hatékonyabban kiszolgálhatóak a vásárlói oldalról mutatkozó egyre komolyabb adattároló-kapacitás igények. A chip segítségével a Samsung piaci versenyképessége is javulhat a nagy adatsűrűségű memóriachipeket alkalmazó memóriakártyák és SSD meghajtók piacán.

Az új memóriachip ToggleDDR2-es csatolófelülettel rendelkezik és 400 Mbps-os adatátviteli sebesség biztosítására képes. Az újdonság jóvoltából a Samsung fokozhatja az 500 GB-nál nagyobb adattároló kapacitást kínáló SSD meghajtók gyártását, így a noteszgép piacon felgyorsulhat a merevlemezekről SSD meghajtókra történő átállás folyamata. Napjainkban a 250 GB-nál nagyobb adattároló kapacitást kínáló SSD meghajtók piacán a gyártó 840-es SSD sorozatának tagjai a piacvezetők. Az új memóriachip jóvoltából a gyártó piaci pozíciója tovább erősödhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward