10 éves a Facebook, mindenki saját videót kap ajándékba

A Facebook ma ünnepli 10. születésnapját, méghozzá elég jópofa módon.

10 éves a Facebook, mindenki saját videót kap ajándékba

A Facebook tíz évvel ezelőtt pontosan ezen a napon indult el, igaz, eleinte csak a harvardi egyetemisták használhatták egyfajta egyetemi közösségi oldalként, neve pedig nem Facebook, hanem Thefacebook volt. A közösségi oldal alapítói között pedig a híres-neves Mark Zuckerberg mellett Chris Hughes, Dustin Moskovitz és Eduardo Saverin is jelen van, igaz, a Facebook név hallatán szinte mindenkinek Mark Zuckerberg neve ugrik be.

A 2004. február 4-én elindított közösségi oldal hamar népszerű lett az amerikai egyetemisták között, így egyre több egyetem csatlakozott a közösségi hálózathoz, később pedig a nemzetközi nyitásra is sor került, igaz továbbra is csak egyetemisták lehettek jelen a tagok között.

Telt-múlt az idő, egy évvel később már a középiskolások is regisztrálhattak, majd 2006 szeptember negyedikétől kezdve a nagyközönség számára is elérhetővé vált a Facebook. 2009-ben megjelent a like link, illetve a like gomb, 2011-ben pedig elérhetővé vált az idővonal (Timeline), ami ellen eleinte nagyon sokan tiltakoztak, majd 2012-ben a tőzsdére is belépett a vállalat. Még ugyanebben az évben, azaz 2012-ben egymilliárdra duzzadt a közösségi oldal aktív felhasználóinak száma, ami igen népes felhasználói tábort jelent.

A Faceboook az elmúlt tíz év alatt komoly változásokon ment keresztül és mára már a világ legnagyobb, legmeghatározóbb közösségi oldalává nőtte ki magát, amelyen nem csak az emberek, de a különböző üzletek, vállalkozások és vállalatok is jelen vannak.

Most, hogy a Facebook 10 éves lett, az közösségi oldal ünnepi ajándékként személyes videókkal lepi meg felhasználóit. Bejelentkezés után erre a linkre kattintva mindenki megtekinthet a Facebookon eltöltött éveiről egy rövid videót, amely a regisztrálás dátumától kezdve az első megosztásokon át a jelentősebb eseményeket, illetve a legnépszerűbb képeket, illetve megosztásokat is sorra veszi, így tulajdonképpen egy jópofa összefoglaló videót tár az adott Facebook felhasználó elé. Minél aktívabbak voltunk, annál érdekesebb lesz a háttérzenével kísért kisfilm.

Mit is mondhatnánk ezek után? Boldog születésnapot, Facebook!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward