10 éve nem volt olyan alacsony a HTC bevétele, mint most

A HTC nagyon gyengélkedik, de egyre közelebb az új csúcsmodell bemutatása, amiről már képünk is van. Ez a modell talán hoz némi javulást a pénzügyi helyzetben.

10 éve nem volt olyan alacsony a HTC bevétele, mint most

A HTC gőzerővel dolgozik a következő zászlóshajó szerepét betöltő okostelefonján. Egy friss csúcsgép fordulópontot jelenthetne a gyártó lejtmenetében, ám ehhez a HTC-nek egy igazán nagy dobásra lenne szüksége. Amíg ez a mobil nem készül el, nagyon úgy fest, hogy már csak a szomorú hírek maradnak, ugyanis az elmúlt hónapban rekord mélységbe süllyedt a vállalat bevétel.

Ugyan még hetek vannak az első negyedévből hátra, de a HTC már közzétette a januári és a februári pénzügyi jelentéseit. A tajvaniaknak sajnos büszkélkedésre egyáltalán nincs okuk, ugyanis soha korábban nem volt még annyira szerény a bevételük, mint amit februárban fel tudtak mutatni. És mivel jelen állás szerint komolyabb vásárlóerőt mozgósító újdonság nem lép a színre ebben a hónapban sem, a helyzet hamarosan még tovább romolhat, negyedéves szinten is negatív rekordot dönthet a HTC.

Az ünnepi szezon után a január – és úgy általában az egész első negyedév – minden gyártónak nehéz időszak szokott lenni, így nem volt meglepő, hogy a HTC ez idő alatt mindössze 197 millió dollár bevételt tudott elkönyvelni, de ami februárban következett, az már igazán vészjósló. Az elmúlt hónap során a tajvani vállalat mindössze 128 milliós jövedelemre tett szert, ez pedig minden várakozást alulmúl. Januárban éves szinten 47 százalékkal esett a HTC bevétele, ami már jelzés értékű volt, de valószínűleg arra senki nem számított, hogy februárban még nagyobb visszalépést kell kilátásba helyezni. A 128 millió dolláros eredmény azonban csaknem 55 százalékkal (54,48 %) kevesebb, mint a a tavalyi azonos időszakában jegyzett adat.

Már a 2015-ös év zárása sem sikerült túl dicsőségesen a HTC-nek. 101 millió dolláros mínuszba fordult a pénzügyi mérleg nyelve a negyedik negyedév végén, pedig akkor 766 millió dollárt „kalapozott össze” a vállalat. Ilyen eredményre most esély sincs, hiszen két hónap után csak 325 milliós bevételnél jár a HTC, így szinte biztos, hogy az üzemi veszteség növekedni fog.

No, de evezzünk egy kicsit pozitívabb vizekre. A legutóbbi hírünk óta friss információk bukkantak fel arról a csúcsgépről, amihez kapcsolódóan már egy felvezető videófelvételt is közkincsé tett a vállalat. A korábban HTC M10 néven emlegetett mobil most úgy tűnik, hogy egyszerűen csak HTC 10-ként fog bemutatkozni. A szokatlan „fülest” Evan Blass, az @evleaks Twitter-csatorna létrehozója hozta szóba, akitől javarészt megbízható információk hangzanak el a megjelenéshez közeli termékekkel kapcsolatban. Szintén Blass nevéhez köthető az a pletyka is, miszerint április 19-én mutatkozhat be a szóban forgó mobil.

Végül, de nem utolsó sorban már képünk is van az újdonságról, így nyugodtan lehet vele szemezgetni a következő, valamivel több mint egy hónapban az érdeklődőknek. A fotókon és a renderelt képen is egyértelműen látszik, hogy fém házat kapott a masina, szóval az anyaghasználat miatt biztosan nem érheti majd kritika, azonban nagyon úgy fest, hogy az eddigi, méltán nagy népszerűségnek örvendő HTC BoomSound hangrendszernek búcsút kell mondani. Ez utóbbi dolog már sokakat csalódásként érhet, ráadásul szemmel láthatóan ettől sem lett sokkal kecsesebb a készülék, pedig jó eséllyel a kompaktabbá válás miatt kellett száműzni az előlapról a hangszórókat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward