1,92 millió dollár fájlcserélésért

Összesen ekkora összegű kártérítés megfizetésére ítélte Jammie Thomas-t egy minnesotai bíróság, amiért volt mersze 24 zeneszámot megosztani a KaZaA-n - $80.000-re taksálva tehát egy-egy szám "árát".

1,92 millió dollár fájlcserélésért

Összesen ekkora összegű kártérítés megfizetésére ítélte Jammie Thomas-t egy minnesotai bíróság, amiért volt mersze 24 zeneszámot megosztani a KaZaA-n - $80.000-ra taksálva tehát egy-egy szám "árát".

Érdekesség, hogy az ügy már 2007 óta folyik. Akkor "csak" $222.000-os bírságot szabtak ki rá, de az eljárás során bizonyos hibák történtek, ezért végül újratárgyalták az ügyét, és ennek eredménye ez a mostani, $1.920.000-os összeg.

Nem mellékes az sem, hogy ahhoz képest, hogy az első eljárást hibásnak találták, a második is igencsak különösre sikerült. Eredetileg például több, mint 1.700 zeneszám megosztásával vádolták, de aztán ezt leszűkítették 24 "reprezentatív" számra, miközben a bírságot a kezdeti $750-ról felfújták egészen a már említett $80.000-os értékig.

Persze ahogy az ilyenkor lenni is szokott, az ügynek még messze nincs vége. Thomas fellebbezik, és feltehetlőeg mindaddig így is tesz majd, amíg ez szükséges lesz és amíg lehetősége lesz rá, így végső döntést feltehetőleg csak további évek múltán várhatunk majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward