1,5 TB-nyi adat 2,5 colos merevlemezen

1,5 TB-nyi adat 2,5 colos merevlemezen

A mobil merevlemezek piacán elsőként a Western Digital kínált tavaly júliusban olyan adattárolót, amelyen 1 TB-nyi adatot helyezhetünk el. Most a Seagate még magasabbra tette a mércét, ugyanis bemutatta a piac első olyan 2,5 hüvelykes mobil merevlemezét, amely 1,5 TB-os adattároló kapacitást kínál, azaz 50%-kal több adat fér el rajta, mint a korábbi csúcstartón.

Az újdonság első körben egy hordozható külső merevlemez formájában tűnik fel a piacon. A FreeAgent GoFlex sorozatba tartozó jövevény 120 x 89 x 22 mm-es mérettel rendelkezik és USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez. A meghajtó természetesen az USB 2.0-s és az USB 1.1-s portokkal ellátott rendszerekkel is kompatibilis, ám ezeknél jelentősen alacsonyabb adatátviteli sebességek érhetőek el, mint az USB 3.0 esetében. A termékhez jár a Seagate Dashboard Tool névre keresztelt kis segédprogramja is, amely időzített adatmentésre, fájltitkosításra és a meghajtó statisztikáinak megjelenítésére használható.

A Mac és PC kompatibilis újdonság fényes fekete festéssel büszkélkedik és két év garanciával kerül a boltok polcaira. Az új mobil külső merevlemez az Amerikai Egyesült Államok területén már kapható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 250 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward