Shop menü

JANUÁR 25-ÉN ÉRKEZHET A GEFORCE GTX 560 TI

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Január 25-én érkezhet a GeForce GTX 560 Ti

Az már nem meglepetés, hogy az idei év első negyedévében egy újabb taggal, a GeForce GTX 560-as modellel bővül majd az nvidia videokártya kínálata, sőt, a korábbi pletykák szerint már az is sejthető, hogy a friss termék rajtjára még ebben a hónapban sor kerülhet. Most újabb információk láttak napvilágot, amelyek az Nvidiához közel álló forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy a cég január 25-ére tűzte ki a GeForce GTX 560 rajtját. Érdekes adalék, hogy a GeForce GTX 560 végül nem GeForce GTX 560, hanem elvileg GeForce GTX 560 Ti névvel érkezik.

Galéria megnyitása

Fontos leszögezni, hogy a termék nem váltja majd le az igen nagy népszerűségnek örvendő GeForce GTX 460-as modellt, hiszen az még manapság is rendkívüli mértékben fogy a piacon. A friss jövevényről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 384 CUDA maggal érkezik, a GPU magórajele pedig 820 MHz-es lesz, ami 21%-kal magasabb, mint amit a GeForce GTX 460 esetében már megszokhattunk. További információkra korábbi hírünk segítségével tehetnek szert az érdeklődők.

Az Nvidia számára azért különösen fontos a GeForce GTX 560 Ti videokártya piacra dobása, mert a termék segítségével a gyártó visszanyerheti vezető szerepét a 270 dollár körüli videokártyák szegmensében, ahol most az AMD Radeon HD 6850-es és Radeon HD 6870-es modelljei nagyon erős konkurenciát jelentenek. Az Nvidia lépésére természetesen már az AMD is készül: pont a napokban derült ki, hogy a gyártó hamarosan hódító útjára kívánja indítani a Radeon HD 6900-as sorozat 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott tagjait. Az AMD az új Radeonoktól azt várja, hogy segítségükkel még olcsóbban kínálhat majd ütőképes teljesítményt, így lehet, hogy a GTX560 Ti ellenfele az olcsóbb HD6950 lesz, minden az árazástól függ.

Érdekesség, hogy február elején az olcsóbb videokártyák piacán is számíthatunk egy új jövevényre, amelynek pontos típusjelzése még nem tisztázott, de az már tudható, hogy teljesítménye és ára valahol a GeForce GT240 és GeForce GTS 250 között fog elhelyezkedni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére