Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Hírek

Intel Letexo: egyszerre ultrabook és tábla PC

 • Dátum | 2012.04.13 16:40
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | NOTEBOOK
Az Intel az IDF alkalmával bemutatott egy különleges, kicsúsztatható dizájnnal ellátott hibrid ultrabook - illetve kissé vastag felépítése miatt inkább notebook - koncepciót, amely a nem is oly távoli jövőben új kategóriát teremthet a piacon.A szóban forgó különlegesség a Letexo kódnevet kapta, különlegessége pedig abban rejlik, hogy speciális felépítésének köszönhetően egy készülékben egyesíti az ultrabookok és a táblák előnyeit – igaz, az újdonság – érthető módon – vaskosabb, mint egy kecses ultrabook, de annyi baj legyen. A Letexo-hoz hasonló megoldást már láthattunk az ASUS Eee Pad Slider személyében, amely Nvidia Tegra 2-es SoC-ra és Android 3.0-s operációs rendszerre alapoz. Vele ellentétben a Letexo természetesen Intel processzorral és Windows 8-as operációs rendszerrel érkezik.
 

Maga a Letexo – ahogy az a fenti videóból is kiderül – összecsukott módban többérintéses támogatással ellátott érintőkijelzőjének köszönhetően úgy használható, mint egy testesebb tábla PC. A Windows 8 Metro felhasználói kezelőfelülete ebben az esetben igen-igen hasznos. Ha kicsúsztatjuk és kitámasztjuk a kijelzőt, akkor előtűnik a billentyűzet és az érintőpad, így a konfiguráció kényelmesen, noteszgépként is használható.

A Letexo egy kitűnő átmenet lehet a táblák és a noteszgépek között, ugyanis mindkét kategória előnyeit megpróbálja egyesíteni, ugyanakkor remek kísérlet lehet arra is, hogy a vállalat megismertesse és megszerettesse a felhasználókkal az érintőkijelző alapú vezérlési módot. Ha utóbbi „nem jön be”, még mindig ott a noteszgép üzemmód. Más kérdés, hogy sokan örülnének egy olyan terméknek, amely egyszerre váltja a ki a táblákat és a noteszgépeket – számukra a Letexo lehet a megoldás.
 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2012. 04. 14. 14:06
  használható a régi megjelenés, és a metro a felhasználók jelentős többségének előrelépés lesz, mert ők a 4-5 programos -fb youtube email skype fotók- felhasználók. Nekik ez tényleg előrelépés, ha hiszitek ha nem. anyós elé csak odab***ok 4-5 csempét és többet nem kell neki segítenem a gép kezelésében. Erre való a w8 metro desktopon. A pr0 usereknek, akik egy apró porszemet jelentenek a globális piacon, nekik (egy it fórumon ők vannak jelen, ezért tűnik úgy, hogy senkinek sem tetszik) ott a régi megjelenés.
 • 4.
  2012. 04. 14. 12:17
  régóta hangoztatom, hogy ez a jövő, a táblaként használható laptop. A w8 is erre épül, csak sokan nem értik.
  nagyon várom, hogy ez legyen az alap, de addig még biztosan van pár év. Minimum a w8 elterjedése kell hozzá, szóval 3 év körül kezdődhet realizálódni a dolog...
 • 3.
  2012. 04. 14. 12:13
  Igazabol legtobb esetben, amikor ilyen cuccokat mutatnak be nem a kulcsinnel vagy az elkepzelessel van a gond, hanem sok esetben a megvalositassal. Szamomra igy latatlanban az ilyen tablet szeru elkepzeleseknel a legnagyobb gondnak az uzemido tunik. Mig egy iPad 10 orat birja az Asus Tramsformerek pedig dokkoloval elerhetik a 12-18 orakat, addig egy hordozhato eszkoz hasznat megkerdojelezi, ha egy napot sem lehet hasznalni anelkul, hogy azt lesnenk mikor merul le.
 • 2.
  2012. 04. 13. 20:31
  400E+
 • 1.
  LGx
  2012. 04. 13. 18:04
  határozottan tetszik! kíváncsian várom az árképzést