Shop menü

HASZNOS ÚJÍTÁSSAL BŐVÜLNEK AZ ASETEK FOLYADÉKHŰTŐI

Az Asetek mérnökei új technológiák segítéségével próbálják a felhasználók számára még vonzóbbá tenni a gyártó kompakt folyadékhűtő rendszereit. A vállalat legfrissebb folyadék keringető szivattyúi - vagy ha úgy tetszik, vízpumpái - már alkalmazzák a Liquid Temperature Fan Control névre keresztelt technológiát, amelynek lényege abban rejlik, hogy a rendszer a hűtőközeg - jelen esetben a hűtőfolyadék - aktuális hőmérséklete alapján változtatja a hőleadó radiátorra szerelt légkeverő(k) fordulatszámát, ezáltal a GPU vagy a CPU hűtését optimálisabban, a korábbinál alacsonyabb zajszint mellett végzi a rendszer.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Hasznos újítással bővülnek az Asetek folyadékhűtői

Az Asetek mérnökei új technológiák segítéségével próbálják a felhasználók számára még vonzóbbá tenni a gyártó kompakt folyadékhűtő rendszereit. A vállalat legfrissebb folyadék keringető szivattyúi már alkalmazzák a Liquid Temperature Fan Control névre keresztelt technológiát, amelynek lényege abban rejlik, hogy a rendszer a hűtőközeg - jelen esetben a hűtőfolyadék - aktuális hőmérséklete alapján változtatja a hőleadó radiátorra szerelt légkeverő(k) fordulatszámát, ezáltal a GPU vagy a CPU hűtését optimálisabban, a korábbinál alacsonyabb zajszint mellett végzi a rendszer.

Galéria megnyitása

A technológiát elsőként az Antec KÜHLER H2O 620 típusú folyadékhűtő rendszer támogatja majd, de a későbbiekben egyéb Antec folyadékhűtő rendszerek esetében is megkezdődhet az újítás alkalmazása. Maga a szolgáltatás egyébként kétféle beállítást kínál a felhasználók számára. Alap esetben a rendszer a folyadék hőmérséklete alapján automatikusan módosítja a hőleadó radiátorra szerelt ventilátor(ok) fordulatszámát, míg a második esetben már a felhasználó határozhatja meg, hogy adott hőmérséklettartományon belül miként alakuljon a ventilátor fordulatszám-görbéje. A folyadék hőmérsékletét egyébként egy, a vízpumpába integrált szenzor méri, a ventilátor fordulatszámának vezérléséért pedig szintén a vízpumpába szerelt elektronika felel. Az elektronika előre megadott sablonok szerint végzi a fordulatszám-szabályzást, de az USB 2.0-s csatolófelületen keresztül az Asetek ChillControl névre hallgató vezérlő- és monitorozó alkalmazásával is vezérelhetjük a rendszert, illetve ellenőrizhetjük az aktuális paramétereket, úgy mint a vízhőfokot és a ventilátor-fordulatszámot.

A ChillControl segítségével saját ventilátorfordulatszám-szabályzó sablonokat hozhatunk létre, amelyeknél megadhatjuk, hogy a rendszer milyen hőmérséklettartományban mekkora ventilátor-fordulatszámot alkalmazzon. A szoftver az említett adatok mellett a vízpumpa fordulatszámáról és a ventilátor zajszintjéről is tájékoztatást ad.

A technológiáról részletes leírást itt találnak az érdeklődők.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére