Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Gyorsteszt: Asus különlegességek

 • Dátum | 2010.08.04 15:18
 • Szerző | Terrayon
 • Csoport | MULTIMÉDIA

ASUS CineVibe

Mai tesztünkben az ASUS két érdekes különlegességgel fogunk megismerkedni, a CineVibe vibrálós fülessel és a Cine5 (5.1-es hangzást imitáló) hangszórókészlettel. A következő oldalakon a velük szerzett tapasztalatainkat foglaljuk össze.


Az elnevezés ellenére a CineVibe-nak nem sok köze van a mozihoz, viszont a rövidítés Vibe része valóban a készülék kulcstulajdonságára, a beépített vibráló motorokra utal. A fejhallgató ezzel a mélyhangok füleinkre gyakorolt rezgéseit hivatott utánozni, így nemcsak a dobhártyákat, hanem a füleink külső részét is képes megrezgetni. És hogy mire jó ez? Az effekt bekapcsolásával a füles a nagy mélynyomók erejére emlékeztet minket, ebből áll a különlegessége. A készülék amellett, hogy alkalmas zenehallgatásra, telefonbeszélgetésekhez is ideális, ugyanis baloldalon egy lehajtható mikrofon kapott helyet, a fejhallgató tehát headset-ként is üzemel. A CineVibe számítógépünkhöz USB-n keresztül csatlakozik, és ebből már sejthető, hogy beépített hangkártyát is tartalmaz, amit a gyártónak a vezetékre szerelt hangerőszabályzó dobozkában sikerült elrejtenie. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk mit rejt a headset doboza.A CineVibe mellé gyakorlatilag semmit nem kapunk, a dobozban csak a készülék és annak leírása található, telepítő lemez nincs hozzá. Ezt akár pozitívumnak is elkönyvelhetjük, ugyanis a csatlakoztatás után semmi dolgunk nem volt, a Windows 7 zokszó nélkül ismerte fel USB Headset Venus HS-P10 néven, nem igényelt külön drivertelepítést. A telefonbeszélgetéseinkhez szükség van az eszköz kiválasztására és némi finomhangolásra, de ezt bármilyen headset-tel meg kellene tennünk. Egyéb beállításokra viszont nincs szükség, tehát igazi „plug and play” eszközzel van dolgunk.
A füles már első ránézésre is egy pofás darab, a festéssel szépen eljátszogattak. Külső része elegáns fehér színt kapott (létezik fekete is), a belső rész fekete, a fülpárnák mögött pedig egy piros csíkkal dobták fel a látványt. A felhasznált anyagok is kiválóak, a headset igen masszív, és a mikrofon is csendesen hajtható le. Ezt egyébként nagyjából 160 fokban lehet megtenni, tehát eléggé hajlítgatható ahhoz, hogy soha ne legyen útban. A fejpánt alatt párnázott védő anyagot találtunk, hogy kényelmes legyen, ez finom műbőrből készült. A fejméret is beállítható, és meglehetősen stabilan tartja a beállított méretet, így biztos nem kell aggódnunk amiatt, hogy később esetleg feladná a szolgálatot és összecsúszna. Természetesen a fejhallgató hangszórói is kaptak párnázást, ezeket még finomabb műbőrből készítették el, hogy igazán kényelmes legyen. A fejhallgató hangszórói teljesen kihajthatók előrefelé, és eléggé tág keretek közt mozognak, hogy könnyedén a füleinkre simuljanak. A füles vezetéke csak egyik irányból csatlakozik, így kevésbé alkalmatlankodik, a zsinór tövében pedig némi merevítés is található, nehogy idővel megtörjön. A vezeték egyébként közepesen merev és nem túl súlyos.
A hangerőszabályzást a beépített hangkártya dobozán végezhetjük el, ami a másfél méteres kábelen található. A vezérlés digitálisan, két gomb segítségével történik és szoftveres módon, tehát az operációs rendszer hangerőszabályzóját állíthatjuk vele. Ahogy a hedset-eknél szokás, mikrofonnémításra is van lehetőség. Ezért egy dedikált gomb felel, elnémításkor pedig egy piros lámpa figyelmeztet minket, hogy most hiába beszélünk. A dobozka oldalán van még egy tolókapcsoló, mely a készülék igazi mutatványáért felel. Ezzel lehet ugyanis a vibrálást bekapcsolni, illetve a hangszín is megváltozik kissé: némi mély és magas kiemelésre számíthatunk.Ahogy említettük, a CineVibe vastag fülpárnákat kapott. Ez meg is hozta gyümölcsét, mert rövidtávon igazán kényelmesnek bizonyult, de még hosszabb időn keresztül is viszonylag kényelmes tudott maradni, bár a fejpántot mi egy kicsit szorosnak találtuk. A kezelőszervekkel egyszer sem volt probléma, és a dobozka rendkívül könnyű, így olyan mintha ott sem lenne. A kényelemmel tehát nem volt gond, no de mi a helyzet a hangminőséggel? Ahogy említettük különálló hangkártyára nem lesz szükségünk, mert azt már tartalmazza a készülék, de ahogy az ilyen megoldásoknál lenni szokott, ennek előnyei és hátrányai is vannak. Akik az integrált hangkeltők minőségéhez szoktak, nem fognak csalódni, mert a CineVibe tisztán szól és viszonylag sok részlet átjön, de akik már korábban beszereztek egy jobb különálló hangkártyát, azoknak rossz hír, hogy a fülessel nem tudnák kihasználni azt. A vibrálás igazán realisztikussá teszi a megszólalást, a plusz mélykiemelés miatt pedig azt hinnénk, hogy a hanghullámok okozzák ezt, tehát a készülék füleink rezgetését egyáltalán nem mesterkélt módon éri el. Egy kicsit viszont kellemetlen volt számunkra az ilyenkor hallható 200Hz körüli mélykiemelés. Az üreges hangzást nem mindenki szereti, kicsit olyan érzésünk támadt, mintha egy vödörben lenne a fejünk, és ezt filmek, játékok és zenehallgatás alatt sem jó hallani. A plusz kiemelés kikapcsolható, de ilyenkor a vibrálásról is le kell mondanunk, ezzel pedig a füles lényege veszne el. A hangerővel nincs probléma, a készülék azokat is bőven képes kiszolgálni, akik a magas hangerőt kedvelik. Kár, hogy hangja kissé kihallatszik, így irodában és olyan helyen, ahol másokat zavarhatunk, már lejjebb kell vennünk a hangerőt. Hogy ejtsünk néhány szót a mikrofonról is, beszélgetéseink alatt mindig érthetőek voltunk, az érzékenység a zajszűrés ellenére is megfelelő volt, és használat közben zavaró mellékhangok sem jelentkeztek. A füles eme részével tehát maradéktalanul elégedettel voltunk.

Végszó

A CineVibe egy ötletes és kényelmes fejhallgató, mely megépítés szempontjából nagyon jóra, hangminőségét tekintve viszont csak közepesre vizsgázott. A beépített hangkártyánál biztosan léteznek kifinomultabb megoldások, de valószínűleg passzol a füles képességeihez. Bár a hangminőséggel nincs sok baj, a füles közép-mély tartományának kiemelése nekünk nem tetszett, ezt szokni kell. A vibrálás remek érzést ad - nem is értjük, hogy ezt mások miért nem vezették még be -, és a készülék headset-ként is remekül helytállt, így már csak a termék végső árazására leszünk kíváncsiak. 10 ezer forint környékén el lehetne gondolkozni rajta annak, akit érdekel a különlegesség, de tartunk tőle, hogy ennél többet kell majd lerakni érte az asztalra, úgyhogy maximum ínyenceknek szól.
Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 12.
  2010. 08. 08. 16:36
  Annyiért egy icipicit rablás fényes nappal. Persze a lottómilliárdosnak is el kell valamire költeni a pénzét.
 • 11.
  2010. 08. 06. 21:03
  Én az egyesült királyságban élek, és itt kapható mindkét cucc: a füles 60-70, a hangszóró 130-140 fontot kóstál... Lehet számolgatni.
 • 10.
  2010. 08. 06. 16:23
  Nekem egy Trust 5.1esem van, imádom.. a hangja kellemes, a mélyek tényleg mélyek, a motor is teszi a dolgát. Panelba tökéletes ha csak egyedül akarok 5.1ben szórakozni és mindezt úgy hogy ne zavarjam a szomszédaim.
 • 9.
  2010. 08. 05. 17:07
  Nekem is eszméletlen kicsi a szobám de nem vennék ilyen kis mütyűr 5.1 utánzó dolgot, főleg ha még nem is jó semmire. Én ugy oldottam meg hogy a frontok az asztalon, a rearok a székemre rögzítve, a sub meg télen melegíti is a lábaimat!
 • 8.
  2010. 08. 05. 17:04
  Nekem egy Trust fülesem volt rezegtetős és bár nem egy nagyon nagy márka, mégis nagyon szépen szólt. (mondjuk csak stereo)
  A zenéknél nagyon bejött de a játékoknál még jobb volt.
 • 7.
  2010. 08. 05. 16:48
  A Geniusnak is volt már vibrálós fülese. Tehát vehetjük úgy, hogy bepróbálkoztak már vele más gyártók.
 • 6.
  2010. 08. 05. 09:21
  Nem is gondolkoztam 5.1-es füles vásárlásán. Csak érdekelt mert még sose volt olyan a fejemen és kíváncsi voltam hogy milyen. (nekem 5.1-es hangfalrendszerem van). Köszönöm a válaszokat !
 • 5.
  2010. 08. 05. 01:14
  nekem a mélynyomóm kék ledje iszonyat zavaró. le is van ragasztva
 • 4.
  2010. 08. 04. 21:54
  Ecko01 a Logitech G35-öt tudom ajánlani nekem bejön a térhangzása
 • 3.
  2010. 08. 04. 21:01
  Ecko01 nekem volt egy zalman 5.1-es fülesem, őszintén szóla nem igazán van meg a térhatás, a mindent remegtető effektek természetesen sehol, a hangminősége pedig egyszerűen csapnivaló. Messze kerülendő! A többiekről nem tudok semmit de én a helyedben nem költenék komolyabb összeget térhatást igérgető fülesre még próbaként sem.
 • 2.
  2010. 08. 04. 20:12
  Nem ajultam el ezektol az Asus cuccoktol.
 • 1.
  2010. 08. 04. 19:30
  Valakinek van esetleg 5.1-es vagy netán 7.1-es fülese? Ha van akkor mennyire van meg a térhatás( egy 5.1-egy hangfalrendszerhez képest)? és a mély hangoknál milyen a füles (arra gondolok, hogy az 5.1-es hangfalrendszernél kicsit beleremeg a falak, ablakok, a testem, viszont ez azért fülesnél elég elképzelhetetlen, szóval a fülesnél milyenek a mély hangok)? és melyik a jobb (hangzásra) egy 5.1-es füles vagy egy 5.1-es hangfalrendszer (pl ugyanattól a gyártótól ugyanabban az árkategóriában)?