Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Elérhető óriások: 24 inchen TN panellel

 • Dátum | 2008.03.28 08:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | MEGJELENÍTÉS

Már évek óta látszódik az a tendencia, hogy az árverseny egyre nagyobb kategóriákat nyel el az LCD kijelzők piacán. Régen egy 19-es monitor is elérhetetlen árúnak tűnt, ma pedig ott tartunk, hogy a 22 szélesvásznúak is mindennaposak.  Ennek a pozitív tendenciának azonban van egy árnyoldala: amikor az árrés készül ugrani eggyel magasabb szintre, akkor megjelenik az a mellékhatás, hogy adott méretű monitorokat olcsón kell tömegtermelés alá helyezni és a TN panelek elnyomják a többieket. Elég ha csak arra gondolunk, hogy 24 col alatt bőven elég a két kezünk a nem TN panellel szerelt beszerezhető TFT-k megszámolására. „Minden rosszban van valami jó” mondja az optimista és szerencsére most mindenképpen igaza van. Bár néhány hátrányától nem tud megszabadulni, a TN technológia sokat fejlődött az idők során, így például jelentős előrelépéseknek lehettünk szemtanúi színhűség frontján. A következő kategória, mely megkezdte átalakulását a 24 colos óriások csoportja. Tavaly a legnagyobb gyártók már előjöttek az első olcsó megoldásaikkal, a 22-es és 24-es monitorok közötti szakadékot jóval összezsugorítva. Ez adta mai gyorstesztünk apropóját, kíváncsiak voltunk hogyan teljesítenek az első fecskék. Amikor a teszt készült még csak az LG és a Samsung megoldásai voltak kaphatóak, így ma minden róluk fog szólni, ám a közeljövőben szeretnénk nagyító alá tenni az Acer, BenQ és Belinea termékeit is.

LG L246WHStílusát tekintve az LG megtartotta az eddigi jól bevált irányelveit, mindössze a csillogástól tekintett el, jelezvén, hogy ez a méret megkívánja a komolyságot. Már a súlya is tekintélyes, és a sok gigászi matricától is megkímélnek minket. Mindössze egy kis apróság jelzi, hogy ő nagysága bizony „HD Ready”, köszönhetően az 1920x1200-as felbontásának.A kezelőszervek jól el vannak találva, minden kézre áll, és a kis piktogramok is könnyen kivehetőek a fekete háttér előtt. Külön dicséretet érdemel, hogy csökkentették a bekapcsoló gomb fényerejét, így nem vonzza a tekintet használat közben.Oldalról látszik, hogy az L246WH bizony elég vaskosra sikeredett, nem spóroltak az anyaggal benne. Mivel valaminek meg is kell tartania ezt a súlyt, így egy strapabíró, masszív nyakat kapott, melynek végre állítható a magassága a kis biztonsági pöcök eltávolításával.

A monitor igazi erősségét akkor pillanthatjuk meg, ha benézünk a szoknyája alá: csatlakozók garmadája vár minket. Bár láttunk már ennél komolyabb repertoárt is, ez mindenképpen figyelemre méltó ebben az árkategóriában. Elsőre feltűnhet, hogy nincsen DVI bemenet. Ezt a gyártó úgy oldotta meg, hogy a szokásos DVI-DVI kábel helyett egy DVI-HDMI kábelt is mellékel a kijelzőhöz (csak komponens kábel nincs hozzá, így azt külön kell beszerezni szükség esetén).

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 4.
  2008. 04. 02. 14:16
  Pontos dátumot még nem tudok mondani, de biztos hogy ebben a hónapban sorra kerül.
 • 3.
  2008. 03. 31. 11:31
  A 245WP már egy egészen más kategória, mi most a közeljövőben az olcsóbb 24-esekre fogunk koncentrálni, de idővel erre is sor kerül. Addig hátha egy tulaj beír ide tapasztalatokat <img src=
 • 2.
  2008. 03. 29. 19:35
  Saját tapasztalatot tudok megosztani veled, páromnak alapvetően böngészésre, irodai alkalmazásokra és játékra kellett monitor, de a keret véges volt ugye. A 24-es nem TN-esek a 150-160 ezres kezdőárukkal már eléggé kiestek belőle.
  Mindenképpen szélesvásznút szeretett volna, így maradtak a 22-esek (csak TN kaphat
 • 1.
  2008. 03. 29. 10:01
  (Vendég_Jukebox_* @ 2008 Mar 28, 13:12)