Zotax videokártya nextgen ION GPU-val

Zotax videokártya nextgen ION GPU-val

A Zotac kínálatában egy különlegesség tűnt fel, ami a HTPC építők népes táborát próbálja célba venni. A gyártó egy PCI Express 1.1 x1-es csatolófelületbe illeszkedő alacsony profilú videokártyával jelentkezik, ami az Nvidia második generációs ION-ja köré épül. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő GT218-as GPU-t tartalmazó megoldással könnyedén felruházhatjuk az adott rendszert Full HD videó lejátszási képességekkel.

A DirectX 10.1-es támogatással érkező újdonság kék nyomtatott áramköri lapra épül és aktív hűtéssel rendelkezik. Az egység grafikus processzora 16 darab CUDA magot kínál, amelyek 1402 MHz-en ketyegnek. A GPU magórajele 589 MHz-es, míg az 512 MB-nyi DDR3-as fedélzeti memória 790 MHz-en ketyeg és 64-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz. A kártya 18W-os TDP mellett üzemel, nyolccsatornás audió támogatást kínál és a DVI mellett egy HDMI portot is tartalmaz. Mivel az órajelek is nagyrészt stimmelnek és a GPU is ugyanaz, így ez egyébként nem más, mint egy GeForce G210-es, csak a hangzatosabb ION néven.

A Zotac ION-GPU-A-E típusjelzéssel ellátott belépő szintű videokártya a newegg.com kínálatában már feltűnt, itt 60 dollárt kérnek a termékért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward