Végre szabványosítják az aktív 3D-s szemüvegeket

Néhány hete már beszámoltunk róla, hogy a piac egyes szereplői már hangot adtak azon véleményüknek, hogy létre kéne hozni egy szabványt, amely egységes keretek közé szorítja az aktív 3D-s szemüvegeket. Akkoriban még úgy látszott, hogy egy újabb jó ötlet megy majd a süllyesztőbe és a kezdeményezésből semmi sem lesz. A friss hírek szerint mindenki tévedett, aki így gondolta.

Végre szabványosítják az aktív 3D-s szemüvegeket

Néhány hete beszámoltunk róla, hogy a piac egyes szereplői már hangot adtak azon véleményüknek, hogy létre kéne hozni egy szabványt, amely egységes keretek közé szorítja az aktív 3D-s szemüvegeket. A Panasonic, a Samsung, a Sony és az Xpand 3D most egy új kezdeményezést indított, amelynek legfőbb célja pont a fentebb említet piaci szegmens szabványosítása, amelynek eredményeként az aktív 3D-s szemüvegek többféle termékkel is használhatóak lesznek, legyen szó 3D-s HD és Full HD televíziókról, 3D-s monitorokról, 3D-s házimozi rendszerekről és 3D-s projektorokról, vagy akár 3D-s PC konfigurációkról.

A négy vállalat kezdeményezése rendkívül jó hír, ugyanis a szabványosítás fellendítheti a 3D-s kiegészítők forgalmát, de ezzel együtt a technológia elterjedését is felgyorsíthatja. A Full HD 3D Glasses Initiative névre keresztelt projekt lényege, hogy egységes szabványt hozzon létre a Bluetooth RF és az IR alapú aktív 3D-s szemüvegek szegmensében.

Az új szabvány specifikációi szeptemberben jelenhetnek meg, a szabvány alkalmazását pedig a következő év folyamán kezdhetik meg a gyártók. Az új, aktív 3D-s szemüvegek erre az új IR/RF protokollra alapoznak majd (legalábbis a fenti gyártóknál biztos).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward