Végre elérhető a végleges Flash Player 10.1

A Flash Player 10.1-es verziója gyakorlatilag már tavaly október óta elérhető, igaz sokáig csak béta verzióban, használhattuk, méghozzá rengeteg kisebb-nagyobb bug kíséretében. Az Adobe  szoftvermérnökei egy ideje elkészítették a kiadásra jelölt (Release Candidate) verziót is, amelyből nem kevesebb, mint hétféle kiadás követte egymást. Ma végre megszületett a végleges verzió, amely tulajdonképpen RTM-nek (Release To Manufacture – Gyártásra kiadott) tekinthető, azaz elvileg mentes minden komolyabb hibától és minden általa kínált funkció tökéletesen működik.

Végre elérhető a végleges Flash Player 10.1

A Flash Player 10.1-es verziója gyakorlatilag már tavaly október óta elérhető, igaz sokáig csak béta verzióban, használhattuk, méghozzá rengeteg kisebb-nagyobb bug kíséretében. Az Adobe  szoftvermérnökei egy ideje elkészítették a kiadásra jelölt (Release Candidate) verziót is, amelyből nem kevesebb, mint hétféle kiadás követte egymást. Ma végre megszületett a végleges verzió.

A Flash Player 10.1-es változata azért számít mérföldkőnek, mert ez az első Flash Player, amely GPU alapú hardveres gyorsítást kínál a H.264-es kódolású flash videók lejátszásához.  A kiadási jegyzékben található információk szerint a végleges változat – elődeihez hasonlóan – az Nvidia GeForce és ION sorozatával, valamint az AMD Radeon HD videó vezérlőivel, illetve az Intel 4-es sorozatú vagy azoknál újabb integrált megoldásaival kompatibilis, plusz a Broadcom Crystal HD dekóder chipekkel is képes együttműködni.

A Flash Player 10.1 jóvoltából a gyenge processzorral szerelt rendszerek is képesek a YouTube HD videóinak lejátszására, amennyiben a fent felsorolt videó vezérlők valamelyikével rendelkeznek, ugyanis a videók lejátszását a GPU végzi, így a processzortól – amely alap esetben önállóan nem lenne képes HD vagy Full HD videó lejátszására – átveszi a terhelést.

A végleges Flash Player 10.1 minden különösebb hírverés nélkül, csendben került ki az Adobe hivatalos weboldalára. Fontos kiemelni, hogy az újdonság egyelőre csak Windows alapú konfigurációkhoz kínál hardveres, GPU alapú H.264 videó gyorsítást. Az érdeklődők innen szerezhetik be a szoftvert Mac OS, Windows és Linux operációs rendszerekhez. A Flash Player 10.1 béta változatát a végleges verzió telepítése előtt el kell távolítani.

Érdekesség, hogy korábban a Flash Player 10.1 maces verziója is felbukkant, ám ezzel a kiadással kapcsolatban azóta sem érkeztek friss hírek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward