USB-s érintőkijelző másodlagos monitornak?

Olyan monitorokat nemrégiben már láthattunk, amelyek USB 2.0-s vagy USB 3.0-s kapcsolaton keresztül oldják meg a videó jel átvitelét és az energia felvételt, de ezek az egységek egyelőre csak koncepció formájában léteznek. Olyan egységek is léteznek, amelyek 6-10 hüvelyk közötti képátlóval büszkélkednek és egyetlen egy USB 2.0-s kapcsolat segítségével kapják meg a rendszertől a működésükhöz szükséges energiát és a megjelenítendő videó jelet is.

USB-s érintőkijelző másodlagos monitornak?

A MimoMonitors műhelyéből érkezett egy különlegesség, ami néhány társához hasonlóan USB csatlakozón keresztül kapja a videó jelet, és arra tervezték, hogy másodlagos monitor legyen, akár vezérlésre is. Sajnos azonban külső tápegységet is igényel a használata, úgyhogy két kábel fog lógni belőle.

Az újdonság – amely iMo Monster 10" Touchscreen névre hallgat – akkora kijelzőt kínál, mint az átlagos netbookok, ám velük ellentétben még érintő funkcióval is rendelkezik. Az egység 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemel, súlya pedig alig több, mint 800 gramm. A pici monitor még egy kétportos USB 2.0-s hubbal is rendelkezik, így kényelmesen csatlakoztathatunk például pendrive-ot vagy vezeték nélküli egér + billentyűzet pároshoz tartozó USB 2.0-s vevőt is az egységhez.

A kisméretű érintőkijelző már kapható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 260 dollár körül helyezkedik el. A szerkezet nem olcsó, hiszen ennyiért már akár belépőszintű monitort is vásárolhatunk lényegesen nagyobb képátlóval, viszont az nem tartalmaz érintőkijelzőt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward