Újabb bizonyítékok utalnak az AMD Matisse Refresh sorozat érkezésére

Az új processzorok magasabb órajelen dolgozhatnak majd, mind elődeik.

Újabb bizonyítékok utalnak az AMD Matisse Refresh sorozat érkezésére

Az AMD Matisse processzorsorozata, amely ZEN 2 architektúra köré épül és PCI Express 4.0-s támogatással rendelkezik, lassan egy éve elérhető kereskedelmi forgalomban, igaz, eleinte nem volt teljes a kínálat, de néhány hete a még hiányzó modellek is tiszteletüket tették a piacon.

 Az elmúlt hetek folyamán ezzel együtt új pletykák is felröppentek, amelyek arra engednek következtetni, hogy az AMD hamarosan bemutat néhány új, „Matisse Refresh” kódnévre keresztelt processzort, amelyek alapvető felépítés terén nem különböznek majd az eredeti „Matisse” dizájntól, viszont magasabb órajeleken ketyeghetnek annak érdekében, hogy az Intel nemrégiben megjelent Comet Lake-S processzoraira hatékonyan reagálhasson az AMD, így javítja saját processzorainak piaci pozícióját.

Galéria megnyitása

Korábbi hírünkben már körbejártuk a témát, azaz összeszedtünk minden fontos információt a „Matisse Refresh” generációval kapcsolatban, ám akkoriban még úgy tűnt, van arra is esély, hogy a szóban forgó processzorok végül nem kerülnek forgalomba.

Ennek esélye most ismét csökkent, ugyanis TUM_APISAK néhány érdekes bejegyzésre bukkant a FutureMark adatbázisában, amelyek egy RYZEN 7 3800 XT, illetve egy RYZEN 9 3900XT processzor eredményei szerepelnek.

Galéria megnyitása

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az adatbázisban olvasható órajelek különböznek a korábbi hírben szereplő órajelektől: a 3800 XT esetében 3,8 GHz-es alap- és 4,7 GHz-es maximális boost órajelről, míg a 3900XT-nél 3,9 GHz-es alap- és 4,7 GHz-es maximális boost órajelről tesz említést a leírás. A 3800XT esetében FireStrike Physics pontszám is rendelkezésre áll, ami 25135 pontot takar.

Galéria megnyitása

A WCCFtech is hasznos információkkal szolgál, ugyanis közöltek egy képernyőfotót, amelyen a 3900XT CineBench R20 alatt nyújtott egyszálas teljesítményét lehet megcsodálni. A gyanakvással kezelendő eredmény szerint a 3900XT ebben a tesztben lekörözi az Intel Comet Lake-S sorozatának csúcsmodelljét, a Core i9-10900K-t, ami nem hangzik rosszul.

Szintén feltűnt egy teszt erejéig a 3800XT is, ami nagyon közel helyezkedik el egyszálas teljesítmény terén a Core i9-10900K-hoz, a Core i7-10700KF-et pedig magabiztosan megelőzi.

Galéria megnyitása

A fentiek alapján úgy tűnik, a „Matisse Refresh” processzorok esetében főként az egyszálas teljesítmény javítása kapta a főszerepet, illetve a kevesebb processzormagot használó terhelésformák alatt is jobban vizsgának majd az újdonságok, mind a korábbi modellek. Vagyis az AMD egyértelműen a játékok alatt nyújtott teljesítmény javítását tűzte ki célul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap