Új noteszgépekkel rukkolt elő a Toshiba

A Toshiba új noteszgépekkel kezdi a hetet: érkeznek a dynabook TX és a dynabook EX családok legfrissebb tagjai, amelyek közül előbbiben egy 16 hüvelykes, míg utóbbiban háromféle, 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgép tűnik fel. Ha ez nem lenne elég, találunk a friss termékek között 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel felszerelt CULV noteszeket is, amelyek az MX családot erősítik, sőt még egy UX sorozatú netbookot is bejelentett a gyártó.

Új noteszgépekkel rukkolt elő a Toshiba

A Toshiba új noteszgépekkel kezdi a hetet: érkeznek a dynabook TX és a dynabook EX családok legfrissebb tagjai, amelyek közül előbbiben egy 16 hüvelykes, míg utóbbiban háromféle, 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgép tűnik fel. Ha ez nem lenne elég, találunk a friss termékek között 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel felszerelt CULV noteszeket is, amelyek az MX családot erősítik, sőt még egy UX sorozatú netbookot is bejelentett a gyártó.

Toshiba dynabook EX: három újdonsággal bővül a kínálat

A dynabook EX családban három darab új, 15,6 hüvelkyes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgép tűnt fel, amelyek mind előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel érkeznek és az Intel Calpella névre keresztelt mobil platformja köré épülnek. Az újdonságok az EX/66M, EX/5M és EX/46M típusjelzéseket kapták.

A legolcsóbb a sorban a dynabook EX/46-os modell lesz, amely 2,20 GHz-es Celeron 900-as processzorral, 2 GB-nyi rendszermemóriával és egy DVD-íróval büszkélkedik. Az EX/56M esetében már 4 GB-nyi rendszermemória és 2,26 GHz-es Core i3-350M processzor áll rendelkezésre, az adatok tárolásáról pedig itt is 500 GB-os merevlemez gondoskodik majd. A dynabook EX/66M modell Core i5-450M processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával és 500 GB-os merevlemezzel kerül a boltok polcaira.

Mindhárom notebook 15,6 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzővel rendelkezik, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A szerkezetek Gigabites Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel és HDMI kimenettel állnak a felhasználók rendelkezésére. A termékek esetében a videó vezérlő szerepét a processzorba épített Intel HD Graphics IGP tölti be.

A dynabook EX/46M, EX/56M és EX/66M noteszek forgalmazása a hónap végén indulhat meg Japánban, ahol a készülékek 1522 dolláros alapáron lesznek elérhetőek.

[bold]A dynabook TX sorozat is új taggal bővül

[/bold]

A Toshiba bemutatta TX/77M noteszgépét is, amely már 16 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik. A gép 32- vagy 64-bites előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel és 32 nm-es csíkszélességgel készülő Arrandale processzorral érkezik.

A feketében vagy fehérben pompázó újdonság kijelzője 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, a processzor szerepét pedig egy 2,4 GHz-es Core i5-450M modell tölti be. Rendszermemóriából 4 GB-nyi, míg merevlemezből egy 500 GB-os egység kerül a termékbe. A videó vezérlő szerepét itt is a processzorba integrált HD Graphics tölti be. A gép Blu-ray olvasóval, ExpressCard bővítőhellyel, Gigabites Ethernet vezérlővel és 802.11 b/g/n WiFi adapterrel egyaránt rendelkezik, sőt, még eSATA portot is tartalmaz. A D-Sub és HDMI videó kimeneteket is kínáló újdonság 1850 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerülhet forgalomba. 

Érdekesség, hogy a fenti modell mellett a TX/98MBL notebook is most mutatkozott be hivatalosan: a készülék a piacon elsőként kínál 3D Blu-ray támogatást, ahogy arról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk.

[bold]Két új, ultravékony noteszgép az MX sorozatban

[/bold]

A nagyméretű kijelzővel ellátott noteszek mellett CULV alapú megoldásokkal is jelentkezik a Toshiba. A két friss újdonság 11,6 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzővel érkezik, ami 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál. A Calpella platform köré épülő termékek az MX/36M és MX/34M típusjelzést kapták.

Az előtelepített, 32-bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező készülékek egyaránt 1,48 Kg-os súllyal büszkélkednek és mindketten 2 GB-nyi rendszermemóriával, Intel HD Graphics IGP-vel, illetve 320 GB-os merevlemezzel érkeznek. A szerkezetek Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel, WiMAX támogatással, beépített webkamerával és HDMI porttal is fel vannak szerelve, a bennük elhelyezett akkumulátor pedig egyetlen töltés hatására akár 6,4 órányi üzemidőt kínál.

A 980 dollárba kerülő MX/34M modell háza egy 1,06 GHz-es Celeron U3400-as processzort rejt, míg az 1200 dolláros MX/36M modell már egy 1,2 GHZ-es Core i3-330UM processzorral áll a felhasználók rendelkezésére.

Toshiba dynabook UX netbook DDR3-as memóritámogatással

Csak úgy, mint a nyugati piacokon helyet foglaló NB305-ös modell, úgy a most megjelent dynabook UX/24M is DDR3-as memóriatámogatás mellett dolgozó Atom N455-ös processzort kapott, amely 1,6 GHz-en ketyeg. Az egymagos processzor belsejében természetesen jelen van a GMA 3150-es sorozatú integrált videó vezérlő is, amely a GMA950-es modellekhez képest csak minimális előrelépést nyújt, persze nem HD lejátszással kapcsolatos képességek tekintetében.

A felfrissített UX/24M netbookok fekete, ezüst, barna és kék színekben lesznek elérhetőek. Az újdonságok 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaznak, ami 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett végzi a rá bízott feladatokat. A rendszerben 1 GB-nyi DDR3-as memória, 250 GB-os merevlemez, 10/10 Mbps-os hálózati vezérlő, 802.11 b/g/n WiFi adapter, WiMAX támogatás és egy SD/SDHC kártyaolvasó is megbújik, de a kínálatból a beépített webkamera sem hiányozhat.

A dynabook UX/24M előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszerrel érkezik és 653 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward