Új H61-es alaplappal bővül a Gigabyte kínálata

Új H61-es alaplappal bővül a Gigabyte kínálata

A Gigabyte egy új, a specifikációi alapján költséghatékony megoldásokat kereső felhasználók számára készített alaplappal rukkolt elő, amely az Intel H61-es lapkakészlete köré épül. A termék LGA-1155-ös processzorok fogadására lett felkészítve, memóriafoglalatból pedig összesen két darabot tartalmaz, amelyek DDR3-1333 MHz-es modulok fogadására képesek.

Az alaplap a processzor számára hatfázisú, a VRD12-es szabványnak is megfelelő tápellátást kínál. Bővítőhelyekből ezúttal csak a legszükségesebbeket kapjuk: a micro-ATX formátumú alaplapon egy PCI Express 2.0 x16-os, egy PCI és egy PCI Express 2.0 x1-es slot bújik meg. A PCH által biztosított SATA portok között ezúttal – a H61-es lapkakészlet sajátosságai miatt – SATA 6 Gbps-os csatlakozókat nem, csak négy darab SATA 3 Gbps-os portot találunk. A SATA 6 Gbps-os portokról szerencsére így sem kell lemondanunk, ugyanis a vállalat mérnökei egy Marvell 88SE9172-es vezérlővel is ellátták a terméket, így két darab, RAID 0/1/0+1 támogatással ellátott SATA 6 Gbps-os porttal is gazdálkodhatunk.

Az Etron EJ168-as USB 3.0-s vezérlőchipje két USB 3.0-s portot biztosít, amelyek a hátlapi portok között lapulnak. A mérnökök egy költséghatékony Gigabites Ethernet vezérlővel látták el a deszkát (Atheros AR8151), HD audió vezérlőből pedig egy Realtek ALC889-es modellt használtak, amely általában a drágább alaplapok tartozéka szokott lenni. A H61-es lapkakészlet FDI linkje egy DVI, egy HDMI és egy D-Sub videó kimenettel köti össze az adott Sandy Bridge processzor megjelenítő vezérlőjét. A hátlapi portok között a felsoroltakon kívül találunk még néhány USB 2.0-s csatlakozót is, sőt, egy alaplapi kivezetésnek köszönhetően még COM port is rendelkezésre áll.

Az alaplap még nem UEFI, hanem AwardBIOS alapú HybridEFI technológiával érkezik, azaz a BIOS nem kínál grafikus kezelőfelületet, de a 2 TB-nál nagyobb adattároló kapacitással rendelkező adattárolókról való bootolást lehetővé teszi.

A gyártó illetékesei sajnos nem árulták el, hogy a GA-H61M-USB3-B3 rev. 2.0 alaplap pontosan mennyibe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward