Új GeForce driver: itt a 361.43-as kiadás

A WHQL aláírással érkező driver fontos újításokkal és hibajavításokkal büszkélkedik, így érdemes lehet telepíteni.

Új GeForce driver: itt a 361.43-as kiadás

Az Nvidia egy friss, WHQL aláírással is ellátott GeForce drivert tett elérhetővé, ami ezúttal nem kapott Game Ready minősítést, hisz nem új játékokhoz készült. A GeForce 361.43 WHQL driver esetében komoly újítás, hogy immár GameWorks VR 1.1 támogatással érkezik, sőt, az OpenGL alapú VR alkalmazásokhoz még SLI támogatást is nyújt. A csomagban egyebek mellett az Oculus SDK legújabb kiadása is helyet kapott.

Nagyon fontos újítás, hogy a Fermi GPU köré épülő videokártyák egy GPU-s üzemmódban Windows 10 alatt immár a WDDM 2.0-s támogatásban rejlő lehetőségeket is ki tudják aknázni. Ha a Fermi alapú GPU mellé Kepler vagy Maxwell GPU kerül, a WDDM2.0-s üzemmód akkor is aktív. SLI módban sajnos továbbra is WDDM 1.3-as támogatással kell beérniük a Fermi GPU köré épülő videokártyák tulajdonosainak.

Hibajavítások terén is érkezett némi újítás, amelyek közül a legfontosabb az, hogy a 144 Hz-es képfrissítési rátát alkalmazó monitorok használatakor üresjáratban ténylegesen üresjárati órajeleken ketyeg majd a GPU – korábban ezen a fronton gondok voltak, ahogy arról már beszámoltunk.

Végül az új és/vagy frissített SLI profilokat is csokorba szedjük, ezeket az alábbi felsorolás tartalmazza:

•Bless - DirectX 9 SLI profil hozzáadva

•DayZ - SLI AA és NVIDIA Control Panel AA emelés letiltva

•Dungeon Defenders 2 - DirectX 9 SLI profil hozzáadva

•Elite Dangerous - 64-bites EXE hozzáadva

•Hard West - DirectX 11 SLI profil hozzáadva

A GeForce 361.43-as driver CUDA 8.0-s támogatással érkezik, méghozzá az NView 146.90-es, a HD Audio driver 1.3.34.4-es, a PhysX rendszerszoftver 9.15.0428-as és a GeForce Experience app 2.8.1.21-es kiadásával karöltve.

Az új driver a GeForce 400-as és a GeForce 400M sorozatú videokártyáktól felfelé minden asztali és mobil GeForce videokártyához alkalmazható. Mobil fronton figyelembe kell venni, hogy a Hybrid Power technológiával ellátott noteszgépek, illetve a Sony egyes noteszgépei nem támogatottak, valamint a Fujitsu notebookokhoz sem passzol ez a kiadás. Az említett noteszgépek esetében az adott gyártó hivatalos weboldaláról kell letölteni a legfrissebb eszközillesztő szoftvert – ha van. A kapcsolódó dokumentációt itt találják az érdeklődők. Az új drivert megfelelő kiadását innen lehet letölteni Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszerhez. Emellett természetesen GeForce Experience appon keresztül is beszerezhető a friss kiadás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward