Új Atom processzorok DDR3 támogatással

Az Intel hamarosan új, DDR3-as memóriatámogatással ellátott Atom processzorokat dob piacra. Az információk a DigiTimes forrásaitól származnak és egyáltalán nem tűnnek meglepőnek, mivel néhány hete már hallhattunk pletykákat az új Atom központi egységek érkezésével kapocslatban.

Új Atom processzorok DDR3 támogatással

Az Intel hamarosan új, DDR3-as memóriatámogatással ellátott Atom processzorokat dob piacra. Az információk a DigiTimes forrásaitól származnak és egyáltalán nem tűnnek meglepőnek, mivel néhány hete már hallhattunk pletykákat az új Atom központi egységek érkezésével kapcsolatban.

A korábbi információk még december folyamán látták meg a napvilágot: akkoriban úgy tűnt, hogy a friss Atom processzorok június első hetében, a Computex alkalmával debütálhatnak majd. A mostani források konkrét megjelenési időponttal nem szolgálnak, mindössze annyit mondanak, hogy az újdonságok hamarosan megjelenhetnek a netbook szegmensben. Hogy melyek lesznek ezek a processzorok? Nos, az egyiket Atom N455-ös, míg a másikat Atom N475-ös típusjelzéssel látja el a gyártó. A két központi egység a DDR3-as memóriatámogatást leszámítva hajszálpontosan megegyezik majd a jelenleg is forgalomban lévő Atom N450-es és Atom N470-es processzorokkal. Az N455-ös modell 1,6 GHz-es, míg az N475-ös változat 1,83 GHz-es órajelen fog üzemelni, mindketten rendelkeznek HT támogatással így egyetlen magjuk segítségével egyszerre akár két szálon is képesek dolgozni. Mindkét processzor 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárral száll majd harcba a piacon.

Ezzel együtt kétmagos Atom N500-as sorozatú processzorok érkezésére is számíthatunk, ám ezekkel kapcsolatban majd csak június folyamán jelenhetnek meg az első hivatalos információk. Az ASUS már készül az új kétmagosok megjelenésére: a hírek szerint a gyártó 575 dolláros noteszgépében, amely a harmadik negyedév folyamán érkezik, már a két új, Atom N500-as sorozatú központi egység egyike kaphat helyet.

A netbook piacot érintő változások várhatóan az asztali Atom processzorok, azaz az Atom D egységek közép is begyűrűznek majd. Ezt támasztják alá a hónap elején felröppent hírek is, amelyek a DDR3-as memóriatámogatással ellátott Atom D425-ös és Atom D525-ös processzorok várható érkezéséről árulkodtak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward