Új AOC monitor szupervékony, 2 mm-es kávával (frissítve)

A friss megjelenítő kétféle kivitelben érkezik, amelyek között mindössze videó bemenetek között lesz különbség.

Új AOC monitor szupervékony, 2 mm-es kávával (frissítve)

Az AOC I2367 típusjelzéssel ellátott monitora nem csak AH-IPS alapú, széles látószögeket és minőségi képet kínáló LCD paneljével, de gyönyörű dizájnjával is megpróbál minél inkább kiemelkedni a monitorok szürke mezőnyéből. Hogy ez sikerül-e neki? Ezt döntse el mindenki saját maga. Íme, a monitor:

A szóban forgó megjelenítő 23 colos képátlóval érkezik, AH-IPS típusú LCD panelje pedig Full HD felbontást, 178 fokos betekintési szögeket és színhű képi megjelenítést biztosít a felhasználók számára. A LED-es háttérvilágítást alkalmazó LCD panel 250 cd/m2-es fényerősség, ötvenmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány és 5 m-os válaszidő mellett üzemel. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes LCD panelt egy mindössze két milliméter széles káva veszi körül, ami extrém vékony, így messziről tényleg olyan, mint ha a monitornak nem lenne kerete.

A megjelenítő dizájn tekintetében igazán letisztultra, mégis elegánsra sikeredett. A monitor a korábban bemutatott modellekhez hasonlóan ezúttal is speciális állványra került, amelyről leemelhetjük, majd letámaszthatjuk az asztalra, mint ha az csak egy nagyra nőtt digitális képkeret lenne.

Az állvány egyébként csak a monitor előre, illetve hátra történő döntését teszi lehetővé, méghozzá -5 fok és +23 fok közötti mértékben. Maga a monitor 394 x 531,4 x 120,6 milliméteres mérettel bír, állvány nélküli tömege pedig mindössze 3,75 kilogramm.

Az I2367-es monitorból kétféle változat érkezik, amelyek mindössze videó bemenetek tekintetében különböznek egymástól. Az I2367F modell esetében DVI és D-Sub videó bemenetek állnak rendelkezésre – ennél a modellnél az alacsony felbontású tartalmak felskálázására is van mód, így élesebb, színekkel telibb tartalom állhat rendelkezésünkre. Az I2367FH modell már nem támogatja az alacsony felbontású tartalmak felskálázását, cserébe azonban egy DVI helyett két HDMI videó bemenetet kínál – persze a sorban a D-Sub csatlakozó is jelen van.

A monitorok mindketten 40 watt alatti átlagfogyasztás mellett üzemelnek, készenléti állapotban pedig 0,5 wattnál is kevesebbet fogyasztanak. Az újdonságok rendelkeznek időzítővel is, amely 0-24 óra közötti időtartamban „programozható”, így előre megadhatjuk, pontosan mennyi idő múlva kapcsoljon ki magától a monitor. Extra még a Screen+ szoftver, amellyel a monitor négy részre osztható, így a különböző alkalmazások ablakait egymástól elkülönítve, egyidejűleg, kényelmesen megjeleníthetjük.

Rendelkezésre áll az e-Saver alkalmazás is, amellyel a monitor energiatakarékos módját konfigurálhatjuk. Utóbbival a monitor kikapcsolásának idejét variálhatjuk, méghozzá a fentebb látható módon.

Az újdonságok közül az I2367FH modell már előrendelhető, méghozzá 189,99 dolláros áron.

Frissítés: Az első tesztek alapján kiderült, hogy a gyártó a 2 milliméteres kávát sajátosan értelmezte, ugyanis nem a klasszikus értelemben vett káva szélességét takarja ez az érték.

A gyártó a jelek szerint egy üvegréteget helyezett el az LCD panel előtt, így a kétmilliméteres érték az üvegborítás széle és a monitor tényleges széle közötti távolságot takarja, nem pedig a monitor széle és a megjelenített tartalom közötti távolságot. Utóbbi esetben valóban lenyűgöző lenne a kétmilliméteres érték, így azonban 10 milliméternél is szélesebb káváról beszélhetünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward