Tesztelőknél a Windows Vista SP2 RTM

A Windows 7 mellett ugyan kisebb hírverést kap a Windows Vista és a Windows Server 2008 operációsrendszerekhez készített ServicePack 2, ám ezt a megoldás szintén nagy várakozás övezi. Néhány hete számoltak be róla a különböző külföldi források, hogy az SP2 hamarosan bearanyozódhat, most úgy néz ki, hogy az akkori értesülések helyesek voltak. A Microsoft a napokban tette elérhetővé a tesztelők számára az SP2 úgynevezett „escrow” változatát, amely már tulajdonképpen végleges verziónak tekinthető, de csomag hivatalos kiadása előtt még megvizsgálják a szoftvert, és kijavítják a feltárt hibákat, ám új funkciókkal már nem bővítik azt.

Tesztelőknél a Windows Vista SP2 RTM

A Windows 7 mellett ugyan kisebb hírverést kap a Windows Vista és a Windows Server 2008 operációsrendszerekhez készített ServicePack 2, ám ezt a csomagot szintén nagy várakozás övezi. Néhány hete számoltak be róla a különböző külföldi források, hogy az SP2 hamarosan bearanyozódhat, és most úgy néz ki, hogy az akkori értesülések helyesek voltak. A Microsoft a napokban tette elérhetővé a tesztelők számára az SP2 úgynevezett „escrow” változatát, amely már tulajdonképpen végleges verziónak tekinthető, de csomag hivatalos kiadása előtt még megvizsgálják a szoftvert, és kijavítják a feltárt hibákat, ám új funkciókkal már nem bővítik azt.

A Neowin információi szerint a Windows Vista és Windows Server 2008-as operációsrendszerekhez készülő SP2-es javítócsomag az RTM fázist majd csak valamikor a jövő hónap folyamán érheti el, míg a csomag hivatalos rajtjára majd csak a május 11 és 15 között megrendezésre kerülő TechEd 2009 névre keresztelt rendezvény alkalmával kerülhet sor. Ekkortól kezdve valószínűleg elérhető lesz a csomag a vállalat weblapjáról, bár megjelenést követő órákban a felhasználók letöltései által okozott hatalmas szerver terhelés miatt valószínűleg nehéz lesz hozzájutni.

Az SP2 egyébként számos újdonságot tartogat majd. A korábbi hivatalos információk alapján az SP2-ben továbbfejlesztett keresőszolgáltatás, Bluetooth 2.1-es támogatás, Blu-ray lemezek írásának támogatása, valamint az eddiginél egyszerűbb WiFi konfigurálásra lesz lehetőség, de az exFAT fájlrendszer esetében is használhatóvá válik az UTC időbélyeg. Természetesen a felsoroltakon kívül a csomag tartalmazni fogja az eddig megjelent frissítéseket is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward