Szép eredménnyel zárta a negyedévet az Nvidia

Az Nvidia közzétette legfrissebb pénzügyi eredményeit, amelyek a vállalat 2010-es pénzügyi évének negyedik negyedéves mérlegéről árulkodnak. A pénzügyi negyedé január 31-én zárult, így azóta elkészültek a vele kapcsolatos elemzések is, amelyekről az alábbi pár sor fog némi képet adni.

Szép eredménnyel zárta a negyedévet az Nvidia

Kedvezően alakultak a bevételek és a profit is

Az Nvidia közzétette legfrissebb pénzügyi eredményeit, amelyek a vállalat 2010-es pénzügyi évének negyedik negyedéves mérlegéről árulkodnak. A pénzügyi negyedév január 31-én zárult, így azóta elkészültek a vele kapcsolatos elemzések is, amelyekről az alábbi pár sor fog némi képet adni.

A gyártó 2010-es pénzügyi évének negyedik negyedéves eredményei 9%-os növekedést mutatnak az előző negyedéves értékekhez képest: a gyártó 982,5 millió dolláros árbevételre tett szert, ami majdnem duplája a 2009-es év azonos időszakában elért 481,1 millió dolláros árbevételnek. A nettó bevétel, vagyis a profit 131,1 millió dolláros értéket képvisel, ez 70%-os növekedést mutat a harmadik negyedéves eredményhez képest. A nagy karácsony előtti vásárlási rohamnak köszönhetően az Nvidia az asztali grafikus processzorok piacán 19%-kal, míg a mobil GPU-k piacán 27%-kal tudta növelni az eladási mutatókat. Érdekesség, hogy a professzionális piacot megcélzó Quadro sorozatból is több fogyott a harmadik negyedévi adatokhoz képest, méghozzá pontosan 25%-kal.

Végre jön a Fermi és a DirectX 11

A vállalat a napokban a Fermi architektúra köré épülő DirectX 11-es videokártyáinak piacra dobására készül. Az egységek ugyan várhatóan még március folyamán megjelenhetnek, ám nagyobb mennyiségben majd csak a vállalat 2011-es pénzügyi évének második negyedévétől, azaz idén áprilistól kezdve lehetnek jelen a piacon. Az AMD ezzel egy időben a már-már teljessé vált DirectX 11-es videokártya kínálatának köszönhetően továbbra is élvezheti majd monopol helyzetét a piacon anélkül, hogy félnie kéne az Nvidia DirectX11-es termékeitől, azok ugyanis eleinte csak a felsőkategóriás piaci szegmensre jelenthetnek majd veszélyt, az alacsonyabb régiókra, amelyek rendszerint a legnagyobb bevételeket generálják, nem lesznek jelentősebb hatással. Egyelőre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward