Szárnyal az AMD: kiváló eredményekkel zárult a negyedév

A teljes árbevétel 40%-kal nőtt, de a működésből befolyó bevétel és a profit is óriásit javult. A vállalat most nagyon szép negyedévet zárt.

Szárnyal az AMD: kiváló eredményekkel zárult a negyedév

Napvilágot látott az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése, ami rendkívül jó eredményeket mutat. A vállalat szinte minden téren javított az egy évvel ezelőtti állapothoz képest, ráadásul nem csak néhány százaléknyit, hanem igen tekintélyes mértékben.

Az előző év azonos időszakához képest 40%-kal nőtt a teljes árbevétel, de a működésből származó bevétel még ennél is nagyobb mértékben emelkedett, hiszen 990%-os javulást sikerült elérni. Profit terén tavaly ilyenkor még mínusz 33 millió dollárról adtunk hírt, most azonban 88 millió dolláros pluszban zárt a cég, ami szintén kiváló eredmény. Ezzel együtt a részvényenkénti nyereség is nőtt, méghozzá -4 centről +8 centre.

Ha az egyes részlegeket nézzük, szintén remek kép tárul a szemeink elé. A processzorokat és videokártyákat tömörítő Computing and Graphics részleg éves szinten 95%-kal növelte teljes árbevételét, ami így most 1,12 milliárd dollárra rúg. Ez annak köszönhető, hogy növekedett a RYZEN processzorok és az új Radeonok átlagos értékesítési ára – és az érdeklődés is nagy volt a termékek iránt. A működésből befolyó bevétel így a tavalyi 21 millió dolláros veszteséggel szemben most pozitív tartományban, 138 millió dolláron zárt.

Galéria megnyitása

Az Enterprise, Embedded and Semi-Custom részleg, ami a beágyazott rendszerek piacát, az üzleti szegmenset és az egyedi SoC egységek piacát szolgálja ki, már nem teljesített olyan fényesen. A teljes árbevétel 12%-kal esett, így már csak 532 millió dollár folyt be a kasszába. Ez a csökkenés az egyesi SoC egységek iránti mérséklődő kereslettel magyarázható, amit valamelyest ellensúlyozott a másik két szegmens. A működésből befolyó bevétel így 55 millió dollár helyett csak 14 millió dollár lett, amiben annak is szerepe van, hogy tavaly ilyenkor a licencdíjakból befolyó bevétel is emelte az eredményt. A „minden egyéb” jelölésű sor ezúttal 32 millió dolláros veszteséget tartalmaz, ami tavaly ilyenkor még csak 23 millió dollár volt.

Az előrejelzések szerint a második negyedév folyamán 1,725 milliárd dollár körüli teljes árbevétel jöhet össze, ami az előző év azonos időszakához képest 50%-os javulást eredményezhet. Amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward