SLI támogatás engedélyezése X58-as lapon?

SLI támogatás engedélyezése X58-as lapon?

Az X58-as lapkakészletek megjelenése előtt már beszámoltunk róla, hogy a gyártóknak ahhoz, hogy SLI támogatást is tehessenek az adott alaplapra, a kész modellt el kell küldeniük jóváhagyásra az Nvidia-hoz, majd ezután a jóváhagyott modellek esetében egy szoftveres megoldás jóvoltából elérhetővé válik az SLI támogatás. Az Nvidia eljárása meglepően egyszerűen kijátszható, a TweakTown munkatársai meg is próbálták a trükköt, amelynek segítségével egy SLI támogatással nem rendelkező X58-as Gigabyte alaplapot sikerült SLI támogatással is felvértezni.

A Gigabyte EX58-UD4-es modell alap esetben csak és kizárólag Crossfire támogatással érkezik, segítségével SLI rendszerek nem építhetőek. A Gigabyte EX58-UD4P-es modell kísértetiesen hasonló az UD4-es verzióhoz, ám az a termék (UD4P) már rendelkezik SLI támogatással. Hogy mi a teendő, ha az EX58-UD4-es alaplapot is SLI képessé akarjuk tenni? Egy DOS BIOS flash alkalmazás segítségével az UD4P BIOS-át az UD4-es termékre kell égetni, így elméletben - és a hírek szerint gyakorlatban is - elérhetővé válik az SLI támogatás.

A folyamat kockázatos, ugyanis egy ilyen módosítás után a garanciának búcsút mondhatunk. A folyamat természetesen a QFlash és a Windows-os @BIOS alkalmazásokkal nem megy, ezek ugyanis nem engedélyezik, hogy más típus BIOS-át helyezzük az alaplapra, pont a problémák elkerülésének érdekében. A srácok ezért a SPIFLASH alkalmazást használták, amelyet egy boot lemezre másolva DOS módban használtak. A varázsszó mindössze ennyi volt: "SPIFLASH EX58UD4P.F6", majd a frissítés és a Windows-ba való visszatérés után már elérhető volt az SLI támogatás. A tipp egyébként eredetileg egy tajvani PC magazintól származik.

Figyelem! Mi és a TweakTown kollégái nem vállalunk felelősséget a frissítés okozta hibákért! Mindenki csak saját felelősségére próbálja ki a leírtakat, ha rendelkezik EX58-UD4-es alaplappal!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward