Rekord teljes árbevételt könyvelhetett el az Nvidia

Az Nvidia erős negyedévet zárt, ami kétszámjegyű növekedést és rekord szintű teljes árbevételt jelent.

Rekord teljes árbevételt könyvelhetett el az Nvidia

A vállalat Tegra 3-as SoC egysége hatalmas népszerűségnek örvend, de a GeForce 6-os család tagjai is remekül fogynak – valószínűleg mindkettő hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat a legutóbbi pénzügyi negyedévét rendkívül jó eredményekkel zárhatta. A teljes árbevétel a pénzügyi beszámoló alapján 1,2 milliárd dollárra rúgott, ami rekordnak minősül, de ezzel együtt komoly növekedésen is túl van a cég: mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év azonos időszakához képest jobb lett a teljesítmény, hiszen kétszámjegyű növekedésről beszélhetünk. Ennek eredményeként a vállalat osztalékot fizet a részvényeseinek, amelynek kifizetésére december 14-én kerül sor. Az osztalék mértéke részvényenként 7,5 cent.

Annak érdekében, hogy a 2013-as pénzügyi év harmadik negyedéves teljesítményét könnyebb legyen áttekinteni, illetve összehasonlítani az előző negyedéves és az egy évvel ezelőtti eredményekhez, táblázatba foglaltuk az adatokat. Íme:

A 2013-as pénzügyi év harmadik negyedévét október 28-án zárta le az Nvidia. A vállalat első embere, Jen-Hsun Huang szerint a növekedési stratégia alapján eszközölt befektetések kifizetődőek voltak, így ezek gyümölcseit rekord árbevétel formájában szüretelhette le az Nvidia. A Kepler alapú grafikus processzorokkal ellátott termékek jól teljesítenek a különböző PC-s szegmensekben, legyen szó játékról, tervezési feladatokról vagy akár szuperszámítógép-fürtök építéséről. A Tegra SoC egységek is jól szerepelnek a piacon, hiszen több területen is jelen vannak: találkozhatunk velük táblákban, okostelefonokban és akár személyautókban is.

A jelek szerint a jelenlegi pénzügyi negyedév is jól alakul majd. A vállalat pénzügyi részlegénél arra számítanak, hogy a teljes árbevétel 1,025 és 1,175 milliárd dollár között helyezkedik majd el, ami az egy évvel ezelőtti, 953,2 millió dollárra rúgó teljes árbevételhez képest határozott előrelépés lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward