Rekord memória órajel AMD-s rendszerrel

A Corsair nemrégiben rántotta le a leplet legfrissebb memória csomagjáról, amely Dominator GTX4 névvel és 2533 MHz-es órajellel büszkélkedik. A szédítően magas órajelhet 9-11-10-30-as időzítések tartoznak, a modul üzemi feszültsége pedig 1,65V. A gyártó ezt a memória modult kifejezetten Intel platformhoz készítette, de a vállalat illetékesei be akarták bizonyítani, hogy a csomag tagjai AMD-s platformban is csodára képesek. A bizonyítás olyannyira jól sikerült, hogy a Corsair új világrekordot állított fel. Eddig még egyetlen AMD-s rendszerben sem sikerült 2287,6 MHz-re tornázni a kétcsatornás módban futó memória modulok órajelét.

Rekord memória órajel AMD-s rendszerrel

A Corsair nemrégiben rántotta le a leplet legfrissebb memória csomagjáról, amely Dominator GTX4 névvel és 2533 MHz-es órajellel büszkélkedik. A szédítően magas órajelhez 9-11-10-30-as időzítések tartoznak, a modul üzemi feszültsége pedig 1,65V. A gyártó ezt a memória modult kifejezetten Intel platformhoz készítette, de a vállalat illetékesei be akarták bizonyítani, hogy a csomag tagjai AMD-s platformban is csodára képesek. A bizonyítás olyannyira jól sikerült, hogy a Corsair új világrekordot állított fel. Eddig még egyetlen AMD-s rendszerben sem sikerült 2287,6 MHz-re tornázni a kétcsatornás módban futó memória modulok órajelét.

A teszthez egy szorzózár-mentes hatmagos asztali AMD processzort (Phenom II X6 1090T) és egy ASUS Crosshair IV-es alaplapot használtak, a fent említett processzor hűtéséhez pedig Corsair Hydro Series H50-es processzorhűtőt vetettek be. A memória modulokat kétventilátoros aktív hűtéssel látták el (Airflow Memory Fan). A rendszerben egy V64-es sorozatú SSD meghajtó és furcsa módon egy GeForce GT 6600-as videokártya volt jelen, bár ez utóbbinak túl nagy szerepet amúgy sem szántak volna. A teljes rendszer tápellátásáról egy Corsair Professional Series HX850-es tápegység gondoskodott.

A tuning alkalmával a Phenom II X6 1090T processzor alap órajele 200 MHz-ről 285,96 MHz-re nőtt, a szorzót pedig 13-ra állították, így az egység órajele 3717,49 MHz lett. A memória modulok a 2287,69 MHz-es órajelhez 9-12-9-30-as időzítést használtak, de ezen az órajelen a Super Pi 1.5 MOD tesztje nem futott le, azaz a rendszer nem volt maradéktalanul stabil. A sikeres Super Pi 1.5 MOD teszthez 2271,5 MHz-es órajelet kellett beállítani a memória modulok esetében, itt már nem hibázott a rendszer: a 32M teszt 18,486 másodperc alatt futott le.

Az eseménnyel kapcsolatos részletes beszámoló itt olvasható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward