Pico-ITX alaplap és robosztus ház a VIA-tól

Pico-ITX alaplap és robosztus ház a VIA-tól

A VIA a tegnapi nap folyamán bemutatott USB 3.0-s HUB vezérlő mellett egyéb területeken is kínál új termékeket. A legfrissebb újdonság nem más, mint egy Pico-ITX alaplap, valamint egy hozzá tartozó igen robosztus felépítéssel rendelkező ház.

A Pico-ITX alaplap az EPIA-P820-as típusjelzést kapta. A deszkán egy 1,2GHz-es beágyazott  Nano U2500-as processzor foglal helyet, maga az alaplap pedig a VX855-ös lapkakészlet köré épül. A rendszerben 2 GB-nyi DDR2-es memória elhelyezésére nyílik lehetőség, és a VX855-ös lapkakészletnek köszönhetően egy Chrome9-es sorozatú integrált videó vezérlő is rendelkezésre áll, de emellett hatcsatornás beépített VIA Vinyl audió vezérlőt is elhelyeztek a mérnökök a terméken. SATA portból mindössze egyetlen egy áll rendelkezésre, ám ezen kívül egy IDE csatlakozó és egy Gigabites Ethernet port is elhelyezésre került.

Az új alaplap mellett egy új ház is bemutatkozott, amely az AMOS-3001-es típusjelzést kapta. A pici ház a fent bemutatott lappal egy igen hatékony és ellenálló rendszert alkothat. A 15 x 4,6 x 10,8 cm-es méretekkel rendelkező ház képes ellenállni a külső fizikai hatásoknak, egészen 70G-ig. A házban elhelyezett rendszer mínusz 20 és plusz 70 Celsius fok közötti hőmérséklet tartományban üzemelhet. A ház kialakításának köszönhetően passzív hűtést biztosít a benne elhelyezett alaplap számára.

A VIA Epia-P820-as alaplap és az AMOS-3001-es ház első mintapéldányai a napokban érkeznek meg a fejlesztőkhöz. Az új páros Car PC-nek tökéletes lehetne egy SSD meghajtóval karöltve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward