Október 22-én rajtolhat el a GeForce GTX 1650 Ti?

Az új modellel az Nvidia az AMD következő NAVI alapú videokártyáinak megjelenésére készülhet.

Október 22-én rajtolhat el a GeForce GTX 1650 Ti?

Érdekes pletykák érkeztek az Nvidia háza tájáról, amelyek alapján úgy tűnik, a zöldek hamarosan frissíteni fogják GeForce GTX 16-os sorozatukat, ugyanis a GeForce GTX 1660 és a GeForce GTX 1650 közé egy új modell érkezhet. Hogy miért van erre szükség? Valószínűleg azért, mert a GeForce GTX 1650 a 150 dollár körüli árkategóriában szerepel, míg a GeForce GTX 1660 már 220 dollárba kerül, így a kettő között elég nagy szakadék van árban, és ez a teljesítményben is jelentkezik.

Galéria megnyitásaA fő hajtóerő mégsem csak ez, hanem az, hogy az AMD rövidesen piacra dobhatja Radeon RX 5600-as sorozatát, amelyben olcsóbb, a Radeon RX 5700-as sorozat alá érkező, szerényebb teljesítményű GPU-val szerelt modellek lapulnak majd, ezekre pedig válaszolni szeretne az Nvidia. A GeForce GTX 1650 Ti egyébként április folyamán pletykák szintjén egyszer már felbukkant, ám azóta teljes a csend a témában.

Az új videokártya pontos paramétereivel kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét információk, csak annyit lehet sejteni, hogy 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát kap, a CUDA magokból pedig 1024 és 1280 közötti mennyiség áll rendelkezésre.

Az ITHome szerint a GeForce GTX 1650 Ti ára 1100 jüan lesz, ami jelenlegi árfolyamon 155 dollárt jelent, ám ez az ár a fentiek fényében nem tűnik túl hihetőnek, amennyiben a jelenlegi kínálat áraihoz nem nyúlnak. A 180 dollár körüli szint mindenképpen hihetőbb, ha nem lesznek árkorrekciók.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Radeon RX 5600-as sorozat tagjai várhatóan hogyan teljesítenek a GeForce GTX 1650-es és a GeForce GTX 1660-as modellekhez képest, de ha az Nvidiánál tényleg úgy látják, szükség van a GeForce GTX 1650 Ti piacra dobására, akkor az AMD újdonságai mindenképpen veszélyt jelenthetnek a jelenlegi kínálatra. További nagy kérdés a teljesítmény mellett az is, milyen árcédula díszeleg majd a Radeon RX 5600-as modelleken, ugyanis ez is sokat segíthet a vásárlói döntés meghozatalában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap