Nyári útravaló 2. rész - Csikorogjanak a gumik

Nyári játékajánlónk második részében ezúttal az autós műfaj legjobb képviselőit vesszük elő az utóbbi évekből. Ezeket semmiképp ne hagyjátok ki!

Nyári útravaló 2. rész - Csikorogjanak a gumik

Folytatódik sorozatunk, melyben a nyári uborkaszezonra válogatunk össze olyan játékokat, melyek a maguk műfajának jeles képviselői az elmúlt évekből, de sokak számára esetleg kimaradhattak. Ilyenkor érdemes pótolni a kötelező címeket, és persze az autós játékok műfajában is kiváló volt felhozatal ebben a generációban, abszolút nem panaszkodhatunk!

Az első epizódhoz katt: Nyári útravaló 1. rész – Az akció-kalandjátékok legjava

Lássuk hát, milyen autós címeket nem szabad kihagyni a nyári szünidő és szabadság alatt!

A PlayGround Games még 2010-ben jött létre olyan neves stúdióktól érkező munkatársakkal, mint a Codemasters, a Criterion, a Bizarre Creations, vagy éppen a Sony Liverpool. Nem csoda, hogy ennyi tehetséggel a stúdió azóta is stabilan szállítja a csúcsminőséget. Mivel nyár van, nem is lehetne más fontosabb, mint a fesztivál, márpedig a Foriza Horizon-sorozat mindig egy képzeletbeli autós fesztivál köré épült. Csak éppen míg a korábbi részekben mi csak résztvevők voltunk, a Forza Horizon 3-ban mi alakítjuk a fesztivál igazgatóját, akinek a leglátványosabb, legemlékezetesebb műsort kell összehoznia. A nyitott világú, Ausztráliában játszódó versenyjátékban, a csodás grafikának, tengernyi különböző tevékenységnek, és rengeteg autónak hálaez nem lesz nehéz.

A ralizás szerelmeseinek semmiképp nem szabad kihagynia a Dirt 4-et, ami még a közönségkedvenc Dirt Rallynál is jobban sikerült. A Codemasters ezúttal Dirt Academy néven beépített egy tanuló módot, ami a teljesen kezdőket is bevezeti a ralizás világába, de van ralikrossz és versenyezhetünk beach buggykkal is. A megjelenéskor bizonyos játékmódok tartalma ugyan némileg limitált volt, ezt azóta részben orvosolta a Codemasters, meg persze kaptunk egy beépített pályaszerkesztőt is. Az egyjátékos kampány élvezetes benne, és szerencsére pont eltalálták a készítők a hangulatot - nem olyan feleslegesen túlcsicsázott mint néhány elődjében, de nem is teljesen puritán.

Aki inkább a szimulátorosabb pályaverseny felé venné az irányt, annak minden igényét ki fogja eléíteni a Project Cars 2. Az első résznél is látszott, hogy a fejlesztők jó úton járnak, de a folytatásra érettbe igazán a dolog: közel háromszor annyi autó és kétszer annyi pálya került bele, a menürendszerek átláthatóbbá váltak, a karrier mód élvezetesebb lett, ráadásul bekerült az IndyCar és a ralikrossz is. A játék "szimulátorossága" (persze tudjuk, hogy egy PC-s/konzolos tömegtermék sosem lesz igazi szimulátor) is fejlődött, de a rengeteg beállítható segítségnek köszönhetően a kezdőbbek is élvezhetik.

Nagyon sokat kellett várni arra, hogy a Polyphony Digital végre letegyen valamit az asztalra ebben a generációban, de megérte. A Gran Turismo Sport leginkább azoknak fog sok örömet okozni, akik kedvelik az online kompetíciót, ugyanis szinte az egész játékot erre építették fel. A készítők nagy ötlete, hogy nem csak az egyes játékosok képességei alapján sorolja össze az online versenyek résztvevőit, hanem azt is nézi a rendszer, hogy ki mennyire viselkedik "sportemberként" - vagyis akinek nem az a célja, hogy roncsderbit csináljon a pályán. A megjelenésekor tartalmilag itt is akadtak problémák, de azóta számos ingyenes frissítést adott ki a Polyphony.

Habár az OnRush még csak pár hete jelent meg, a listánkból semmiképpen nem maradhat ki, mint kötelezően kipróbálandó alkotás. Mégpedig azért nem, mert a MotorStorm-sorozat és a DriveClub alkotói ezúttal már a Codemasters égisze alatt olyatalkottak, amilyet az árkád, állatkodós autós játékok világában még nem láttunk. Az OnRush-ban mindig két csapat küzd egymással, nincsenek körök, sem pedig helyezések, van viszont négy szuperül sikerült, rendkívül élvezetes játékmód, és külöböző képességekkel rendelkező autók és motorok. Valamint olyan sebességérzet és hangulat, hogy attól mindenkinek a padlón marad az álla.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward