Nvidia GeForce GTX 460 információk

Nvidia GeForce GTX 460 információk

A hónap elején röppentek fel először olyan hírek, amelyek arról számoltak be, hogy az Nvidia GeForce GTX 400-as videokártya sorozata június folyamán új taggal bővül. A GeForce GTX 460-as modell a tervek alapján az idei Computex alkalmával mutatkozna be.

A friss jövevény természetesen a DirectX 11-es támogatással rendelkező, Fermi architektúra köré épülő GF100-as GPU-val lesz felvértezve, de ahogy az lenni szokott, egy kis karcsúsítást eszközöl majd a gyártó mind CUDA magok, mind memória adatsín tekintetében.  Az újdonság 12 SM tömbbel, azaz 384 CUDA maggal érkezik, a ROP egységek száma 32, míg a textúrázóké (TMU) 48 lesz. A GPU és a GDDR5-ös fedélzeti memória között 256-bites adatsín húzódhat, a memória mennyisége pedig 1 GB lesz.

Az új videokártya szolgáltatások és támogatások tekintetében ugyanazt kínálja majd, mint nagyobb testvérei. A GeForce GTX 460 várhatóan az ATI Radeon HD 5830-cal egy árszinten fog elhelyezkedni. A GPU- és memória órajelekkel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de remélhetőleg hamarosan ezekről is lehull a lepel. A szállításokkal jó eséllyel nem lesz viszont gond, hiszen ezt a VGA-t is a selejtarány csökkentésére használják majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward