Megújultak az ASUS X sorozatú noteszgépei

Megújultak az ASUS X sorozatú noteszgépei

Az X450-es modell 14 colos, X550-es társa pedig 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt kapott, ötféle színben elérhető házuk pedig minden esetben szálcsiszolt felülettel rendelkezik. Az új noteszgépek nagyméretű, több ujjal is kezelhető érintőpadot kaptak, amellyel remekül kiaknázhatóak a Windows 8-ban rejlő lehetőségek, hála az ASUS Smart Gesture technológiájának.

X550CC
X550CC

Annak érdekében, hogy munka vagy kikapcsolódás közben ne kelljen kellemetlenségekkel szembenézni a túl meleg, illetve túl hideg csuklótámasz miatt, az ASUS mérnökei az IceCool technológiát is bevetették, amely az alkatrészek egyedi elrendezésével gondoskodik arról, hogy a csuklótámasz hőmérséklete kellemes, 25 és 35 Celsius fok közötti legyen.

X450CC
X450CC

Az új noteszgépek esetében többféle processzor közül is lehet válogatni a Celerontól egészen a Core i7-es modellekig. Az új noteszgépek a vállalat hivatalos sajtóközleménye szerint a Chief River platformra alapoznak, ami Ivy Bridge processzorból és Panther Point PCH-ból áll.

X450CC
X450CC

A notebookok akár GeForce 700M sorozatú mobil videokártyát is kaphatnak, ami az Optimus Technológia segítségével hatékonyan együttműködik az adott processzorban lapuló integrált videó vezérlővel. A multimédiás funkciókról az ASUS exkluzív technológiái gondoskodnak, amelyek között a SonicMaster és a Splendid egyaránt jelen van. Előbbi a hangosabb, szélesebb frekvenciatartományú, tisztább hangzásról és a mélyebb basszusokról gondoskodik, míg utóbbi egy képjavító technológia, amelyhez négy, kézzel választható profil társul - ezek különböző tartalmakhoz illeszkedve kínálnak optimális színkezelést, fényerőt, kontrasztot és élességet.

Az X sorozat tagjai a vállalat Super Hybrid Engine II technológiáját is megkapták, amelynek köszönhetően az alvó noteszgép mindössze két másodperc alatt felébreszthető. A rendszer emellett az adatbiztonságra is komoly figyelmet fordít: amint az akkumulátor töltöttsége 5% alá esik, a rendszer automatikusan lemezre menti az adatokat.

X550CC
X550CC

Az új noteszgépekhez az ASUS WebStorage szolgáltatása is jár, amelynek keretén belül három éven keresztül 32 GB-nyi ingyenes felhő alapú tárhellyel gazdálkodhatnak a noteszgépek tulajdonosai. A tárhelyen lévő fájlok - típustól függően - adatfolyam formájában lejátszhatóak, de akár különböző internetes eszközökön keresztüli megosztásukra is van mód.

Az új, általános használatra szánt Windows 8-as notebookok közül Magyarországon elsőként az X550CC modell vált elérhetővé, amelynek ajánlott végfelhasználói ára 134 900 forintról indul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward