Megújul a Hotmail

A Microsoft Hotmail névre keresztelt levelező szolgáltatása, amely napjainkban már több, mint 360 millió fős felhasználói táborral büszkélkedhet, az elkövetkező hetek folyamán komoly újításokkal gazdagodik, amelyeknek már bizony itt volt az ideje.

Megújul a Hotmail

A Microsoft Windows Live Hotmail névre keresztelt levelező szolgáltatása, amely napjainkban már több, mint 360 millió fős felhasználói táborral büszkélkedhet, az elkövetkező hetek folyamán komoly újításokkal gazdagodik, amelyeknek már bizony itt volt az ideje.

A Hotmail rendszerén keresztül ezentúl magában az üzenetben tekinthetjük majd meg a képeket, a Hulu- és YouTube videókat, illetve a különböző Office dokumentumokat. Korábban gondot jelentett, hogy egy-egy video vagy link megtekintéséhez el kellett navigálni az üzenetet tartalmazó oldalról, de ennek mára vége, ugyanis az aktív nézetnek köszönhetően a Youtube videók mellett a Flickr fotók és a különböző Facebook vagy LinkedIn bejegyzések is megtekinthetőek közvetlenül az üzeneteken belül. Az Office dokumentumokat nem csak megtekinthetjük, hanem akár szerkeszthetjük is Hotmail-en belül. Jelentős újítás, hogy csatolmányként ezentúl akár 10 GB-os mellékletet is elküldhetünk majd, amely 200 darab, egyenként legfeljebb 50 MB-os csomagból állhat.

A Hotmail-újdonságok névre keresztelt megoldás minden bejelentkezéskor megmutatja az ismerősöktől kapott legfrissebb üzeneteket, a közösségi oldalakkal kapcsolatos friss információkat, valamint a születésnapi emlékeztetőket is. A levelek elrendezése is változik: a párbeszéd nézetnek köszönhetően ezentúl könnyebben áttekinthetőek lesznek az egyes témákban küldött és kapott üzenetek. A rendszer a levelek közötti keresgélést is megkönnyíti, ugyanis automatikus kiegészítés funkcióval bővült, így gyorsabban megtalálhatjuk majd a keresett leveleket. A levélszemét ellen szintén hatékonyabban lehet védekezni, ehhez a vállalat a “Seprű” funkciót ajánlja, amely gyorsan átnézi a beérkezett leveleket és a nem kívánt üzeneteket automatikusan a kukába vagy egyéb mappába helyezi, sőt, egy adott küldőtől származó levelek egyidejű törlésére vagy más mappába történő áthelyezésére is lehetőséget nyújt, ami például levélszemét esetén lehet hasznos funkció.  A levélszemét elleni küzdelemben a SmartScreen névre keresztelt, felhőalapú, heurisztikus elven működő levélszemét- és kártevőszűrő technológia is segít, amely a 2006-os év 35%-os eredményéhez képest napjainkra 4% alá csökkentette a levélszemét arányát a Hotmail levelezésekben. Ez a Microsoft szerint piacvezető eredménynek számít.

 

A beérkezett leveleket hatékonyabban szűrhetjük, ebben például a QuickView opció siet segítségünkre, amely kulcsszavak alapján csoportosítja, illetve szűri a leveleket, így azonnal láthatóak az ismerősöktől érkező friss levelek, vagy a közösségi oldalakkal kapcsolatos friss információk.

A fejlesztők a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek: a bejelentkezés során minden fiók számára biztosított a hitelesítő adatok SSL-titkosítása, de az új Hotmail hamarosan támogatni fogja annak a lehetőségét is, hogy a kiszolgáló és a felhasználó között a teljes Hotmail-munkamenet során fennálljon az SSL-titkosítás. Amennyiben nyilvános számítógépről jelentkezünk be, egyszeri felhasználható kódot is kérhetünk SMS-ben a rendszertől, így nem szükséges normál jelszavunkat beírni, amire a nyilvános gépeken amúgy is előszeretettel vadásznak.

A gyártó ezen kívül a mobil felhasználói élmény továbbfejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetett. A megújult Hotmail érintőkijelző-optimalizációt is kapott, így a böngészés a modern okostelefonokon zökkenőmentes és gyors. A könnyebb használatot számos új funkcióval próbálja elősegíteni majd a vállalat. Az egyik ilyen kényelmi szolgáltatás  a mobilnaptár, amelynek segítségével a mobiltelefon naptárját a Hotmail szolgáltatásban található naptárral szinkronizálhatjuk, sőt, akár egyszerre több naptárat is megjeleníthetünk, amelyek tartalmát akár még másokkal is megoszthatjuk. A rendszer Exchange ActiveSync támogatással is rendelkezik.

Fontos újítás, hogy a Messenger integrációjával akár Hotmail felületen keresztül is cseveghetünk MSN ismerőseinkkel, sőt, akár a Facebook ismerősökkel is tarthatjuk a kapcsolatot. A megújult Hotmail segítségével minden online ismerősünket egy helyre gyűjthetjük, vagyis egy listát készíthetünk, amelyen a Facebook, Myspace, Gmail, LinkedIn és Yahoo! Mail ismerőseink mindegyike szerepel. Az egy ismerőshöz kapcsolódó ismétlődő bejegyzéseket egyesíthetjük vagy akár el is távolíthatjuk.

A Hotmail rendszere felhasználónként alap esetben 5 GB-nyi tárhelyet biztosít, de ha ezt kinőttük, akkor a rendszer dinamikusan megnöveli a rendelkezésre álló tárhely méretét. Az újítások mellett számos friss téma is helyet kapott a szolgáltatásban, amelyekkel testreszabhatjuk, egyedibbé tehetjük postafiókunkat.

 

Az újításokkal kapcsolatban itt találunk további tájékoztatót. A felsorolt funkciók az elkövetkező hetek folyamán kerülnek be a rendszerbe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap