Megérkezett a Radeon HD 5670

Az AMD a mai napon bejelentette legfrissebb videokártya újdonságát, amelynek érkezésével végre a 100 dollár alatti árkategóriában is találkozunk majd DirectX 11-es támogatással ellátott megoldással. A Radeon HD 5670-es modell megjelenéséről már pár napja tudhatunk: most kivételesen pontos pletykákat olvashattunk, legalábbis megjelenési időpont tekintetében.

Megérkezett a Radeon HD 5670

Az AMD a mai napon bejelentette legfrissebb videokártya újdonságát, amelynek érkezésével végre a 100 dollár alatti árkategóriában is találkozhatunk DirectX 11-es támogatással ellátott megoldással.

Az új kártya egy 40 nm-es csíkszélességgel készülő Redwood grafikus processzort hordoz magán, amelyben összesen 400 stream processzor teljesít szolgálatot. A GPU és az 512 MB-nyi vagy 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória között 128-bites adatsín teremt kapcsolatot. A GPU 20 darab textúrázó egységgel rendelkezik és 775 MHz-es órajelen üzemel, míg a memóriachipek 1000 MHz-en, azaz effektív 4000 MHz-en üzemelnek. Az új videokártya rendelkezik CrossfireX és ATI Eyefinity támogatásokkal is.

Csatalakozók tekintetében a referencia modellen - mint az a képeken is látszik - egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI port van, de ettől a kiosztástól az egyes videokártya gyártó partnerek eltérhetnek. Az új kártyák már elérhetőek, és a különböző cégektől is csak úgy özönlöttek a bejelentések, úgyhogy nemsokára jelentkezünk egy nagyobb csokorral

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward