Macre is itt a Flash Player GPU gyorsítással

Az Apple Flash-ellenessége miatt picitfeszült a viszony közte és az Adobe között, de utóbbi szakembereinek kedvét még ez sem veszi el attól, hogy GPU video gyorsítással rendelkező Flash Playert dobjanak piacra a Maces felhasználók számára. A törekvésről néhány napja már beszámoltunk, de a szoftver mostanra már valósággá vált és bemutató verziója el is érhető.

Macre is itt a Flash Player GPU gyorsítással

Az Apple Flash-ellenessége miatt picit feszült a viszony közte és az Adobe között, de utóbbi szakembereinek kedvét még ez sem veszi el attól, hogy GPU-s video gyorsítással rendelkező Flash Playert dobjanak piacra a Maces felhasználók számára. A törekvésről néhány napja már beszámoltunk, de a szoftver mostanra már valósággá vált és bemutató verziója el is érhető.

A friss Flash Player a “Gala” kódnevet kapta és a korábbi híreknek megfelelően azon Maces rendszereken működik, amelyek a Mac OS X 10.6.3-as verziójával rendelkeznek. A Flash Player 10.1-es verziója köré épülő Flash Player Gala tulajdonképpen korai bétaverziónak tekinthető, de már így is kipróbálhatjuk az általa kínált előnyöket, ha Macünk GeForce 9400M, GeForce 320M vagy GeForce GT 330M típusú videó vezérlővel rendelkezik, ellenkező esetben a GPU alapú videó gyorsítás nem működik.

A szoftver lényege az, hogy a H.264-es Flash videók lejátszásakor a dekódolással kapcsolatos terheket a processzortól átveszi a GPU, így a processzor terhelése csökken, és a videó lejátszása zökkenőmentesebbé, folyamatosabbá válik, mint GPU alapú gyorsítás nélkül. A Flash Player Gala az előzetes tesztek szerint tartalmaz még kisebb-nagyobb hibákat, azaz nem minden Flash Playert használó stream szolgáltatással képes zökkenőmentesen együttműködni, de mindenképpen ígéretes és idővel, ahogy a szoftver fejlődik, a jelenlegi problémák is eltűnnek.

Azok a Macesek, akik a fenti kritériumoknak megfelelő konfigurációval rendelkeznek, innen szerezhetik be az újdonságot, azaz a Flash Player Gala kiadását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward