Különleges PowerColor videokártyák a Computexen

Az idei Computex alkalmával az AMD nem kíván új videokártyát bemutatni, így a gyártó partnereinek keményen törniük kellett a fejüket annak érdekében, hogy valami újdonsággal szolgálhassanak a neves rendezvény alkalmával. A PowerColor mérnökei csillagos ötösre vizsgáztak, legalábbis az alapján, ami a kiszivárgott a Computex alkalmával bemutatni kívánt termékekkel kapcsolatban. A cég innovatív videokártyákkal próbálja lenyűgözni a nagyérdeműt, ennek érdekében nem kevesebb, mint öt különleges terméket mutatnak majd be.

Különleges PowerColor videokártyák a Computexen

Az idei Computex alkalmával az AMD nem kíván új videokártyát bemutatni, így a gyártó partnereinek keményen törniük kellett a fejüket annak érdekében, hogy valami újdonsággal szolgálhassanak a neves rendezvény alkalmával. A PowerColor mérnökei csillagos ötösre vizsgáztak, legalábbis az alapján, ami a kiszivárgott a Computexen bemutatni kívánt termékekkel kapcsolatban. A cég innovatív videokártyákkal próbálja lenyűgözni a nagyérdeműt, ennek érdekében pedig nem kevesebb, mint öt különleges terméket mutatnak majd be.

Az első és egyben legszokatlanabb megoldás egy PowerColor HD 5770 Sniper Edition névre keresztelt kártya lesz, amin egy, a Bigfoot által gyártott Killer NIC kap helyet, azaz az újdonság nem csak videokártyaként, hanem hálózati kártyaként is funkcionál. A PCI Express x16-os slotba illeszkedő terméken egy PCIe híd chip is helyet kap, így a videokártya számára x16-os, míg a Killer NIC SoC számára x1-es link áll rendelkezésre. A hálózati kártya saját fedélzeti memóriával és ROM-mal büszkélkedik és csak úgy, mint a Bigfoot többi Killer sorozatú megoldása, úgy ez az egység is képes lesz átvenni a processzortól a hálózati forgalom irányítását, valamint csökkenteni a pinget és növelni a hálózati teljesítményt, mindezt a csomagok hatékony ütemezésével.

A második kártya a PowerColor HD 5770 Evolution nevet viseli és még extrémebb lesz mint a Sniper Edition. Ez ugyanisa Lucid hydráját hordozza magán, így bármilyen ATI vagy Nvidia videokártyával képes lesz együttműködni két- vagy háromutas rendszerben – áll a gyártó közleményében. 

A fennmaradó három termék már nem ennyire innovatív, mégis rengeteg felhasználó számára lehetnek majd hasznosak. A PowerColor bemutatja majd a Radeon HD 5770 Single Slot Edition modellt, amely hűtéssel együtt is csak egyetlen bővítőhelyet foglal majd el a házban. A negyedik kártya a HTPC konfigurációk építőinek jöhet jól: a PowerColor alacsony profilú Radeon HD 5770-es és Radeon HD 5750-es termékekkel is jelentkezni fog.

Az utolsó, azaz az ötödik különlegesség a Vortex Cooling névre keresztelt hűtő technológia. Az eljárás lényege annyi, hogy a hűtőn elhelyezett ventilátor és a bordák közötti távolság állítható lesz és a ventilátor által megmozgatott levegőt irányíthatjuk is. A PowerColor egyelőre csak három képet küldött az újdonságokról, amelyek közül kettő sejtelmesen csak a videokártyák kontúrjait mutatja meg.

A Computex szerencsére hamarosan kezdődik, így most már csak pár napot kel aludni addig, míg a show alkalmával lehull a lepel a különleges videokártyákról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward