Különleges külső HDD-k, DVD író és Pendrive-ok

Különleges külső és belső meghajtókból nincs hiány: a LaCie kínálatában egy új, strapabíró, ujjlenyomat-leolvasóval egybeépített külső merevlemez-család, míg a Buffalo termékpalettáján egy külső, USB 3.0-s támogatással ellátott és egy belső, SATA csatolófelülettel felvértezett DVD író jelent meg. Ha ez még nem lenne elég, hírünk végén egy kő kemény pendrive sorozatot is bemutatunk, ami egyelőre még csak koncepció formájában létezik.

Különleges külső HDD-k, DVD író és Pendrive-ok

Különleges külső és belső meghajtókból nincs hiány: a LaCie kínálatában egy új, strapabíró, ujjlenyomat-olvasóval egybeépített külső merevlemez-család, míg a Buffalo termékpalettáján egy külső, USB 3.0-s támogatással ellátott és egy belső, SATA csatolófelülettel felvértezett DVD író jelent meg. Ha ez még nem lenne elég, hírünk végén egy komoly pendrive sorozatot is bemutatunk, ami egyelőre még csak koncepció formájában létezik.

Egy új SATA és egy új USB 3.0-s DVD író a Buffalo kínálatában

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása
A gyártó két friss optikai meghajtóval jelentkezik, amelyek közül az asztali számítógépbe szánt, SATA csatolófelülettel ellátott modell a BR3D-12FBS-BK, míg a külső, USB 3.0-s csatlakozóval ellátott jövevény BR3D-12U3 típusjelzéssel büszkélkedik. Közös tulajdonság az új egységeknél, hogy mindketten maximum 24W-os fogyasztás mellett üzemelnek, de olvasási és írási képességek tekintetében sincs köztük különbség, csak a csatolófelület típusában térnek el egymástól. Az új DVD írók az alábbi maximális írási sebességeket kínálják:

 

- BD-R SL/DL: 12x

- BD-RE SL/DL : 2x 

- DVD-R/+R : 16x

- DVD-R/+R DL & DVD+RW : 8x

- DVD-RW : 6x

- DVD-RAM : 5x

- CD-R: 40x

- CD-RW: 24x

Galéria megnyitása

Mindkét meghajtóhoz megkapjuk a CyberLink PowerDVD 9, a PowerDirector 8 HE, a PowerProducer 5, valamint a MediaShow 5, a Power2Go 6, az InstantBurn 5 és a PowerBackup 2 szoftvereket. A gyártó az újdonságokat június közepén dobja piacra: az USB 3.0-s változatért 433 dollárt, míg a SATA DVD íróért 316 dollárt fognak elkérni az üzletekben.

A LaCie biztonságos külső merevlemezekkel támad

Galéria megnyitása

A gyártó egy Rugged Safe névre keresztelt külső merevlemezzel jelentkezik, amely strapabíró, gumírozott házzal és 128-bites hardveres AES adattitkosítással vigyáz a rajta tárolt fájlokra.

Galéria megnyitása

A 90 x 28 x 145 mm-es mérettel és 298 grammos súllyal büszkélkedő újdonság dizájnja Neil Poulton nevéhez fűződik. A szerkezet USB 2.0-s és FireWire 800-as portokkal rendelkezik és egy ujjlenyomat-olvasót is tartalmaz, amellyel a felhasználó biometrikus azonosítására nyílik lehetőség, azaz kód megadása nélkül, pusztán ujjlenyomatunkkal férhetünk hozzá fontos, hardveresen titkosított adatainkhoz. Csak meg ne sérüljön az ujjunk…

Galéria megnyitása

A LaCie Rugged Safe termékcsaládjában 500 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező külső merevlemezek foglalnak helyet, amelyek sorrendben 189,99 és 299,99 dolláros áron vásárolhatóak meg.

[bold]Kőkemény pendrive-ok

[/bold]

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása
Különleges dizájnnal ellátott, strapabíró pendrive-okat már sokszor láthattunk az elmúlt hónapok során, de olyat, amire pontosan ráillik a „kemény, mint a kő” kifejezés, eddig még nem. A Shu-Chun Hsiao által készített pendrive koncepció meglehetősen érdekes: az ötletgazda cementtömbben helyezte el a különböző adattároló kapacitással ellátott pendrive modulokat. A cementből készült tömbökbe bele van vésve egy felirat, amely az adott pendrive adattároló kapacitásáról szolgáltato információt, de a tervező ennél még messzebbre ment: az adott adattároló kapacitás a cementtömb pontos súlyának is megfelel, azaz érezhetően nehezebb az a pendrive, amely nagyobb adattároló kapacitást kínál.

A koncepció pendrive-ok 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitással rendelkeznek és ennek megfelelően alakul a súlyuk is. A termékek tulajdonképpen művészi alkotásként foghatóak fel, kereskedelmi forgalomban történő megjelenésükre egyelőre nem lehet számítani. Érdekességnek jók, meg akár önvédelmi eszköznek is.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap