Költséghatékony óriás monitor az iiyamától

A ProLite XB3270QS alapját IPS panel adja, a háttérvilágítás villódzás-mentesen működik, a gyári állvány pedig kellő rugalmasságot biztosít.

Költséghatékony óriás monitor az iiyamától

A neves japán monitorgyártó, az iiyama egy új megjelenítőt mutatott be, ami a ProLite sorozatot erősíti és a ProLite XB3270QS típusjelzést viseli. Alapját egy IPS típusú LCD panel adja, ami 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, matt felülettel rendelkezik és 31,5 hüvelykes képátlóval bír.

Az új monitor felbontása 2560 x 1440 pixeles, a panel mögött pedig W-LED típusú, villódzás-mentesen működő háttérvilágítás található, amellyel 300 cd/m2-es maximális fényerősség érhető el, méghozzá 1200:1 tipikus kontrasztarány mellett. A 16:9-es képarányú kijelző 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, amit nem valós 10-bites, hanem 8-bit + A-FRC technológiával ér el. A tervezéshez, irodai munkához és elemzésekhez egyaránt kiválóan használható monitor 4 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik, ami GtG érték lehet, de a gyártó ezt külön nem jelölte.

A nagy képátlójú, átlagos dizájnnal rendelkező monitor egy DVI, egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es videó bemenettel rendelkezik, extraként pedig egy 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet is található rajta, csak úgy, mint két darab 3 wattos beépített hangszóró. Az USB hubról sajnos le kell mondanunk.

A gyári állvány kellő rugalmasságot nyújt, ugyanis a monitor elforgatására (+/-90 fok), döntésére (+22/-3 fok) és magasságának állítására is lehetőséget ad (0-100 mm), de ha ennél többre vágyunk, a VESA 100 támogatásnak hála konzolra vagy fali karra is felszerelhető a monitor. Tápellátása beépített tápegységen keresztül történik, a tipikus fogyasztás 57 watt körül helyezkedik el.

A ProLite XB3270QS hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az ára 100 ezer forint környékén alakul majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward