Költséghatékony, IPS alapú monitort mutatott be az iiyama

A japán iiyama egy újabb ProLite sorozatú LCD monitorral jelentkezik, amely IPS típusú LCD panelt alkalmaz, ajánlott végfelhasználói ára pedig igen kedvezően alakul.

Költséghatékony, IPS alapú monitort mutatott be az iiyama

A 23 hüvelykes képátlójú IPS LCD panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel, és szokás szerint 178 fokos függőleges, illetve 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál. Az egyszerű, letisztult formavilággal érkező iiyama ProLite X2382HS természetesen LED-es háttérvilágítást alkalmaz.

Az IPS típusú LCD panelnek 5 ezredmásodpercre van szüksége a szürkéből szürkébe történő átmenet teljesítéséhez (GTG). A termék 1000:1 valós és ötmillió az egyhez dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkedik, fényereje pedig 250 cd/m2-es értéket képvisel. A 16:9-es képarányú monitor 0,265 milliméteres képponttávolsággal rendelkezik.

A ProLite X2382HS egy HDMI, egy DVI és egy D-Sub videó bemenettel érkezik, valamint két darab, egyenként két wattos terhelhetőségű beépített hangszóróval és egy 3,5 milliméteres jack audió csatlakozóval is fel van szerelve. Üzem közben átlagosan 26 wattos fogyasztásra számíthatunk, a maximális fogyasztás értéke pedig 46 watt. Készenléti állapotban 0,5 watt körüli fogyasztásra kell felkészülni.

A monitor állványa csak a kijelző előre, illetve hátra történő döntését teszi lehetővé (-4/+21 fok), magasságállítási opció ezúttal sajnos nincs. Amennyiben a kijelzőt falra szeretnénk szerelni, úgy az is megoldható, hála a VESA 100-as furatoknak. Az iiyama újdonsága állvánnyal együtt 548,5 x 388,5 x 213,5 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 4 kilogramm. A monitor állvány nélkül csak 3,6 kilogrammot nyom a mérlegen.

A három év garanciával forgalomba kerülő iiyama ProLite X2382HS ára 245 amerikai dollárnak megfelelő japán jen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward