Kiszivárgott a Windows 7 Beta 1

A Windows 7 első béta verziója már pár napja kering különböző külföldi és hazai torrent trackereken.

Kiszivárgott a Windows 7 Beta 1

A Windows 7 első béta verziója már pár napja kering különböző külföldi és hazai torrent trackereken.

A Microsoft még nem kommentálta az esetet, miközben számos online médium rákapott a kétségtelenül érdekfeszítő szoftverre, aminek hivatalosan január elején kellett volna elérhetővé válnia a bétatesztelők számára. A ZDNet szerkesztője, Adrian Kingsley-Hughes "beszerzett" egy változatot és alapos tesztelésnek vetette alá.

Legelső benyomása az volt, hogy az október óta kiadott M3-változatok óta nem sokat változott a rendszer. Szerinte többnyire az akkor bekerült új funkciókat csiszolta a redmondi vállalat. A telepítése a Windows 7 Beta 1-nek gyorsabb és egyszerűbb (20-25 perc) mint egy Windows Vista vagy egy XP installálása az adott rendszerre. A telepítés után legelőször szembeötlő dolog az újjászabott asztal. Megváltozott a tálca kinézete is és számtalan új funkcióval bővült az operációs rendszer kezelése (Aero Snap, Aero Peek). A rendszer személyre-szabását megkönnyíti a számos beépített téma ami háttérképeket, hangokat, szín-összeállításokat és képernyővédőket tartalmaz. Lehetőség van a háttérkép diavetítéshez hasonló változtatására is.

Alkalmazások tekintetében csökkent a választék az XP-hez és Vista-hoz képest. Eltűnt például a Windows Mail, Windows Messenger és Movie Maker. Aki ezeket újra birtokba szeretné venni, annak a Windows Live Essentials-on keresztül kell letöltenie és telepítenie. A Paint és Wordpad megkapta az Office 2007-ben debütált Ribbon UI-t (erről már többször írtunk), alapértelmezett böngészőprogramként pedig az Internet Explorer 8 előzetes változata szolgál. A Windows Media Player és a Media Center is jelentősen fejlődött a korábbi verziókhoz képest.

Hardver- és szoftver-kompatibilitás terén a Microsoft azt ígérte, hogy ami működik Vista-n az működni fog a Windows 7-en is. Mivel még érthetően nincsenek Windows 7-re szánt meghajtóprogramok, ezért a Microsoft által szállítottakkal kell beérnie azoknak akik az operációs rendszerrel próbálkoznak. Ha valamilyen problémával találkozunk, akkor a Troubleshooter segítségére számíthatunk, ami ugyan még nem tökéletes, de sokat javult az előzőekhez képest.

Összességében látszik a Microsoft igyekezete és a rengeteg erőfeszítése, amit a rendszer fejlesztésére áldozott. Az eddigi tapasztalatok alapján az operációs rendszer stabil és gyors. Egyedül az új tálca tűnik kicsit elhamarkodottnak a vállalat részéről, de a béta tesztelők építő kritikái után sokat tud rajta csiszolni a vállalat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward