Két új AMD-s platform beágyazott rendszerekhez

A Beágyazott Rendszerek Konferenciája (Embedded Systems Conference) holnap veszi kezdetét, a rendezvényen több neves vállalat teszi tiszteletét, köztük az AMD is, aki két komplett platformmal száll majd harcba a fent említett szegmensben.

Két új AMD-s platform beágyazott rendszerekhez

A Beágyazott Rendszerek Konferenciája (Embedded Systems Conference) holnap veszi kezdetét, a rendezvényen több neves vállalat teszi tiszteletét, köztük az AMD is, aki két komplett platformmal száll majd harcba a fent említett s

szegmensben.

A platformok holnap mutatkoznak be, de a gyártó már ma kiadta a róluk szóló hivatalos közleményt, így betekintést nyerhetünk abba, hogy mire számíthatunk a friss újdonságokkal kapcsolatban. A vállalat állítása szerint az új platformok az előző generációs megoldásokhoz képest alkalmazástól függően akár 74%-kal jobb teljesítmény/fogyasztás (performance-per-watt) arányt képesek felmutatni, ami nem elhanyagolható szempont. Az ipari rendszerekbe, vékonykliensekbe, strapabíró konfigurációkba és hálózati feladatokkal kapcsolatos alkalmazási területekre szánt újdonságokból kétféle modell érkezik: az egyik ASB2-es BGA, míg a másik AM3-as processzorfoglalattal bír. Az ASB2-es megoldás esetében 8-, 12-, 15 és 25W-os TDP-vel rendelkező egy-, illetve kétmagos processzorokat alkalmaz a gyártó DDR3-as rendszermemória társaságában. A Socket AM3-as modelleknél már 25W-os és 45W-os TDP-vel büszkélkedő kétmagos, illetve 65W-os TDP mellett üzemelő négymagos processzorok is alkalmazhatóak lesznek. A platform kétcsadornás DDR2-es, illetve DDR3-as memóriatámogatás kiaknázását teszi lehetővé, So-DIMM típusú memória modulok alkalmazásával.

A platformok 785E északi híddal rendelkeznek, a déli híd szerepét pedig SB710-es vagy SB8x0-s chipre bízzák. A két platform esetében közös tulajdonság, hogy mindketten rendelkeznek HyperTransport 3.0-s támogatással, valamint Radeon HD 4200-as integrált videó vezérlővel is, amely DirectX 10.1-es támogatással és 40 stream processzorral áll a felhasználók rendelkezésére. A Radeon HD 4200 természetesen ebben az esetben is lehetővé teszi az HD és Full HD videók lejátszásának hardveres gyorsítását, sőt, akár négy megjelenítő egyidejű használatára is lehetőséget biztosít.

Az új platformok hamarosan elérhetőek lesznek a beágyazott rendszerek piacán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward