Karib-tenger kalózai: a Disney túl soknak gondolta Johnny Depp színészi játékát

Vissza akarták fogni a színészt, de ő nem igazán hagyta magát.

Karib-tenger kalózai: a Disney túl soknak gondolta Johnny Depp színészi játékát

Az eredetileg az 1960-as évek óta működő vidámparki látványosság alapján készült Karib-tenger kalózai nagyon gyorsan aratott hatalmas sikert, és elkezdte szülni a folytatásokat. Talán sokan azt sem tudják, hogy a dolog eredetileg Disneylandből indult ki, sokkal inkább a Johnny Depp által alakított Jack Sparrow karaktere ugrik be mindenkinek a Karib-tenger kalózai hallatán.

Az tány, hogy Jack kapitány egy egészen különleges karakter lett a filmekben, erős gesztusokkal, érdekes beszédstílussal, különös, bohókás viselkedéssel. Azonban az is egyértelmű, hogy ezekkel együtt Jack nem teljesen komolyan vehetetlen, és olyan ellenségeket képes legyőzni, mint Feketeszakáll vagy Davy Jones.

Valószínűleg Johnny Depp alakítása nélkül sosem lettek volna ilyen sikeresek a filmek, éppen ezért furcsa belegondolni, hogy a Disney vezetősége eredetileg halálosan megijedt, amikor meglátta, mit is csinál a színész a karakterrel, és megpróbálták visszafogni. Ez azonban nem sikerült.

"Idegesek voltak, és féltek attól, hogy senki nem fog egy szót se érteni abból, amit Jack beszél. Felhívtak és olyanokat kérdeztek, hogy most akkor a karakter be van rúgva? Vagy én vagyok berúgva? Mit csinál folyton a kezeivel? De mindez egyáltalán nem tántorított el, inkább feltüzelt. Tudom, hogy ha ők aggódnak, akkor én jól végzem a munkámat. Amikor azt kérték, hogy vegyek vissza, még rátettem egy lapáttal" - nyilatkozta Depp.

Érdekes, hogy eredetileg a színész Keith Richards alapján építette fel az alakítását, aki aztán ironikus módon később az apját is alakította a filmekben. Azonban az egész annyira nem tetszett a vezetőségnek, hogy a Disney akkori vezérigazgatója, Michael Eisner egyenesen azt mondta, hogy tönkreteszi a filmet, és Depp úgy tudja, hogy több magasabb beosztású úrember el is akarta őt távolítani a projektből.

Már amikor az első próbákat tartották, olyan kérdések záporoztak Depp felé, mint, hogy "mégis mi ennek a karakternek a baja?", vagy éppen az, hogy "egyébként akkor Jack kapitány meleg?". A szereplőtársai is meglepődtek azon, hogy Depp hogyan interpretálta Jack Sparrow karakterét, ők azonban hamar megszerették a dolgot.

Szerencsére Depp kitartó volt és nem engedett, és ezt most már valószínűleg a Disney köszöni meg neki leginkább. Igaz, az utolsó néhány rész már nem nyerte el egyöntetűen a rajongók tetszését, ez azonban nem szegte az alkotók kedvét, és már éppen készül a hatodik epizód. Reméljük, hogy ezzel vissza tudnak hozni valamit a régi varázsból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap