Jönnek az Intel legújabb SSD meghajtói

Április óta már nem titok, hogy az Intel új, kifejezetten az üzleti szegmens szereplőinek szánt SSD meghajtók piacra dobásán dolgozik, amelyek a 710-es és a 720-as sorozatokban kapnak majd helyet. Korábban meglehetősen kevés információ állt rendelkezésre a termékek specifikációival kapcsolatban, ám most végre megtört a jég: kiszivárogtak a várva várt információk.

Jönnek az Intel legújabb SSD meghajtói

Április óta már nem titok, hogy az Intel új, kifejezetten az üzleti szegmens szereplőinek szánt SSD meghajtók piacra dobásán dolgozik, amelyek a 710-es és a 720-as sorozatokban kapnak majd helyet. Korábban meglehetősen kevés információ állt rendelkezésre a termékek specifikációival kapcsolatban, ám most végre megtört a jég: kiszivárogtak a specifikációk.

A két sorozat tagjai nagymértékben különböznek egymástól. A 710-es sorozatban, amely Lyndonville kódnévre hallgat, 2,5 hüvelykes formátumú, SATA 3 Gbps-os csatolófelületet használó adattárolók lesznek jelen, míg a másik sorozatban, amely Ramsdale kódnévre hallgat, már PCI Express formátumú SSD-ket találunk, amelyek PCI Express x8-as csatolófelületen keresztül kapcsolódnak majd az adott rendszerhez.

Kezdjük a sort a 710-es család tagjaival. Ezek az SSD meghajtók 25 nm-es csíkszélességgel készülő, MLC (Multi-Level Cell) típusú NAND Flash memóriachipek köré épülnek és 64 MB-nyi DRAM gyorsítótárral gazdálkodnak. A 710-esek 100 GB-os, 200 GB-os és 300 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban lesznek elérhetőek. Az egyes modellek 270 MB/s-os olvasási-, illetve 210 MB/s-os írási sebességet kínálnak majd. Az újdonságok 4K módban véletlenszerű olvasás alkalmával 36000 I/O művelet elvégzésére, míg véletlenszerű írás alkalmával 2400 I/O művelet elvégzésére lesznek képesek, természetesen egyetlen másodperc leforgása alatt.

Az új adattárolók kétmillió üzemórán át lesznek képesek meghibásodás nélkül helytállni. A 100 GB-os változat 500 TB-nyi, míg 200 GB-os társa 1024 TB-nyi adatmozgást képes elviselni élettartama során.

A PCI Express x8-as csatolófelületet használó 720-as sorozat tagjai már 34 nm-es gyártástechnológiával készülő, SLC (Single-Level Cell) típusú NAND Flash memóriachipek köré épülnek. A termékek 200 GB-os és 400 GB-os változatban lesznek elérhetőek és rendkívül komoly sebességeket kínálnak majd: az olvasási sebesség 2200 MB/s-os, míg az írási sebesség 1800 MB/s-os értéket képvisel, ami figyelemre méltó. 4K módban az SSD kártyák olvasás alkalmával 180000, míg írás alkalmával 56000 I/O műveletet tudnak elvégezni másodpercenként.

A 710-es és 720-as sorozatú SSD-k specifikációit a fenti táblázat tartalmazza. A termékek esetében egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyiért lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A 710-es sorozatú újdonságok sorozatgyártását júliusban kezdi meg a vállalat, míg a 720-as sorozatú termékeket később, de még a harmadik negyedév folyamán elkezdik gyártani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward