IPv6-os lett a YouTube is

A Google épp folyamatban lévő IPv6-átállása keretében most a YouTube került sorra, így imostantól a videós hely is támogatja az új protokollt

IPv6-os lett a YouTube is

A Google épp folyamatban lévő IPv6-átállása keretében most a YouTube került sorra, így imostantól a videós hely is támogatja az új protokollt.

Lorenzo Colliti, a YouTube hálózatmérnökének elmondása szerint ugyanis a YouTube IPv6-osítását várta a legjobban a közönség, mivel pedig a Google amúgy is komolyan elkötelezte magát az IPv6 mellett már 2008 márciusa óta (ekkor indították be az http://ipv6.google.com/-ot), igyekeztek is mihamarabb kivitelezni a YouTube ilyetén előléptetését is.

Az átállás fontosságát és egyre inkább sürgető jellegét jól mutatja az is, hogy a Number Resource Organisation nemrég (januárban) hívta fel rá a figyelmet, hogy a jelenleg használatos IPv4 címtartománynak már több, mint 90%-a elfogyott. Minél hamarabb teszi meg minél több oldal az átálláshoz szükséges lépéseket, annál inkább hozzájárulnak a net további fejlesztéséhez és stabilitásához.

Amint arra Colliti is rámutatott, az IPv6 tekintélyes, 128 bites címtartománya akár minden netképes készüléknek biztosíthat saját IP-címet, így megosztani sem kell őket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward